Zvonuri despre viitorul BMW X8 M: SUV-ul coupe va avea o platformă diferită de cea a lui X7 și va fi dezvoltat de divizia M

de Cornel Șocariciu
Vineri, 22.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a înregistrat recent denumirea X8 M. Conform unor surse apropiate companiei, modelul ar urma să fie unul de sine stătător bazat pe o platformă nouă, iar proiectul va fi coordonat exclusiv de oamenii diviziei M.

În urmă cu doar câteva săptămâni au apărut o serie de zvonuri care anunțau un nou SUV în gama BMW. Nemții au înregistrat recent denumirea X8 M, iar conform unor surse apropiate companiei, modelul ar urma să devină o versiune coupe a actualului X7 (foto).

Cu toate acestea, acum au apărut o serie de zvonuri care spun că viitorul X8 M va fi un model de sine stătător și va fi produs pe o platformă diferită de cea a lui X7. Mai mult decât atât, proiectul ar urma să fie coordonat și dezvoltat exclusiv de oamenii din cadrul diviziei de performanță M.

Aceleași surse spun că viitorul SUV coupe nu va primi versiuni civile, singura variantă disponibilă urmând să poarte sigla M.

Conform unor rapoarte, noul X8 M ar urma să fie echipat cu un sistem hibrid de propulsie la bază căruia se va afla motorul V8 de 4.4 litri. În total, SUV-ul coupe de performanță va livra circa 750 de cai putere.

În cazul în care proiectul primește undă verde din partea conducerii constructorului german, prezentarea lui X8 M ar putea avea loc până la finalul anului curent, însă debutul pe piață ește așteptat în 2021.

Via | BMW Blog | Motor1

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    inevitabila cocosarea lu X7, platforma ca platforma, dar GRILA ?...
    7 0
  • "viitorul SUV coupe nu va primi versiuni civile"...numa versiuni militare? :)
    5 0
  • Andrei
    Il vor face pe platforma de X5/6, la fel cum Serie 8 care e de fapt Seria 6, dar cu 40% mai mult la pret ca, deh Serie 8. Probabil X4 nu va mai fi cel mai urat BMW. Sau Serie 2 GC. Amandoua sunt urate rau.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru