Weekend plin pentru pasionații de motorsport din România: Super Rally în Capitală și anduranță pe circuitul de la Adâncata

de Cornel Șocariciu
Vineri, 25.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sâmbătă, 26 octombrie, în București va avea loc ultima etapă a Campionatului Național de Super Rally. Tot sâmbătă, pe circuitul Motorpark vor avea loc etapele din cadrul Campionatului Național de viteză pe circuit pentru vehicule istorice, în timp ce duminică, 27 octombrie, este programată ultima etapă de anduranță din cadrul Romanian Endurance Series.

Weekend-ul acesta va fi unul plin pentru pasionații de motorsport din România. Fanii care se află în Capitală vor putea merge sâmbătă, 26 octombrie, pentru a vedea ultima etapă a Campionatului Național de Super Rally.

Etapa se desfășoară pe bulevardul Kiseleff, între Piața Presei și Arcul de Triumf. Competiția va debuta începând cu ora 8:30, atunci când sunt programate manșele de calificări, finala urmând să aibă loc începând cu ora 15:00.

42 de concurenți vor lua startul la etapa din Capitală, iar spre deosebire de anul trecut, organizatorii au pregătit și o clasă dedicată vehiculelor electrice. Pe lista celor înscriși se află Titi Aur, Bogdan Marișca, Mihai Leu, Costi Stratnic, Dani Oțil și Manfred Stohl, acesta din urmă fiind un fost concurent în Campionatul Mondial de Raliuri.

Schița traseului pentru Super Rally Trofeul București.

Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru vehicule istorice și Romanian Endurance Series la Motorpark

Sâmbătă și duminică, pasionații de motorsport pot merge și pe circuitul Motorpark de la Adâncata, județul Ialomița.

Organizatorii au pregătit trei evenimente distincte: regularitate pe circuit, viteză pe circuit (cele două fac parte din Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru vehicule istorice) și finala Romanian Endurance Series (anduranță de 2 ore).

Concurenții clasei Regularitate pe Circuit.

Sâmbătă, circuitul se deschide la ora 10:00, iar pasionații vor putea urmări recunoașterile pentru clasele de regularitate și viteză pe circuit. Calificările pentru cele două grupe sunt programate începând cu ora 12:30, iar cursele vor debuta la ora 14:20. 

Duminică, primele etape de recunoașteri pentru clasele de regularitate și viteză pe circuit sunt programate începând cu ora 9:00, în timp ce cursa de anduranță de 2 ore se va desfășura între orele 14:00 și 16:00. 

De Tomaso Pantera, concurent în clasa Viteză pe Circuit.

Pasionații de motorsport care sâmbătă vor trece pragul circuitului de la Adâncata vor avea parte de o surpriză din partea BMW România: avanpremiera unui model sport al mărcii bavareze (pentru moment, oficialii nu au dezvăluit și numele viitorului model).

Totodată, cursa de anduranță programată pentru duminică, 27 octombrie, va avea la start un Safety Car special: noul BMW M135i xDrive.

BMW M135i xDrive.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru