Volvo și Waymo vor dezvolta mașini autonome pentru servicii de ride-hailing: parteneriatul include Polestar și Lynk & Co

de Paul Cosma
Vineri, 26.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că va colabora cu Waymo pentru dezvoltarea unor mașini electrice autonome care să fie folosite în serviciile de ride-hailing. Noul parteneriat global include brandurile Polestar și Lynk & Co. În același timp, Volvo va continua să livreze vehicule către Uber.

Volvo și Waymo, divizia de vehicule autonome a grupului Alphabet (ce deține Google), au anunțat un parteneriat global privind dezvoltarea de mașini electrice capabile să circule în siguranță fără intervenția unui șofer.

Waymo se va ocupa de partea de inteligență artificială, hardware, camere, senzori și radare, în timp ce Volvo va proiecta și va construi mașinile. Potrivit parteneriatului, Waymo va lucra și cu brandurile Polestar și Lynk & Co.

Noile vehicule vor fi folosite în cadrul unor servicii de ride hailing, însă cele două companii nu au oferit detalii în acest sens. Noul parteneriat nu va afecta celelalte contracte în vigoare.

Astfel, Volvo va continua să livreze vehicule către Uber, în timp ce Waymo își va menține colaborările cu Fiat-Chrysler, Jaguar Land Rover sau Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    volvo parca incepe sa devina wolwo.
    tao-chang-wolwo mai precis cu 180 la ora maxim si autonomizarea prea oblic comandata deja zic si eu sa nu adorm.
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru