Volvo anunță schimbări în compania care se ocupă de sisteme autonome: "Viitoarele generații ale modelelor noastre se vor conduce singure pe autostrăzi"

de Daniel Popescu, Foto: Volvo
Luni, 06.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a restructurat compania de sisteme autonome Zenuity pentru a accelera dezvoltarea acestor tehnologii. Scopul este că viitoarele generații ale modelelor Volvo să se conducă singure pe autostrăzi.

Volvo dezvoltă în prezent diverse sisteme autonome pentru mașini prin intermediul companiei Zenuity, la care deține 50% dintre acțiuni, în timp ce cealaltă jumătate a acțiunilor aparține companiei suedeze Veoneer.

Constructorul suedez a anunțat însă la începutul lunii aprilie o schimbare majoră, în urma căreia Zenuity va fi împărțită în două companii.

Astfel, o parte din companie se va concentra pe dezvoltarea și comercializarea de software pentru sisteme autonome și va fi deținuta integral de Volvo. Suedezii vor prelua astfel sediile din Goteborg (Suedia) și Shanghai (China).

Volvo afirmă că noua companie, care își va păstra numele original, va produce software pentru viitoarele generații de modele bazate pe platforma SPA2.

"Volvo Cars este determinată să introducă condusul autonom sigur și nesupravegheat pe autostrăzi pe viitoarele sale generații ale modelelor. Noua companie se va concentra doar pe aceste dezvoltări, iar asta ne va permite să ne îndeplinim aceste ambiții", explică Håkan Samuelsson, CEO-ul Volvo.

Între timp, cealaltă jumătate a companiei, care implică sediile din Germania și Statele Unite, va fi integrată în Veoneer și va produce sisteme avansate de asistență pentru șoferi.

Suedezii de la Veoneer sunt deja recunoscuți pentru o serie de astfel de sisteme de asistentă, mai ales că printre clienții săi se număra producători precum Mercedes-Benz, Grupul Volkswaen, Ford sau Honda.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • Autobahn software
    pentru romanica n-ar fi mai bine sa se inventeze si niste autostrazi care se onstruiesc singure? ca altfel n-are rost sa-ti iei un sistem din asta.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru