Volvo anunță că vânzările sunt la un nivel stabil în ciuda pandemiei: “În a doua jumătate din 2020 vom egala rezultatul de anul trecut”

de Paul Cosma
Vineri, 25.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo estimează că vânzările din a doua jumătate a lui 2020 vor fi la același nivel cu rezultatul înregistrat anul trecut în aceeași perioadă, în ciuda pandemiei. În ultimii șase ani, constructorul a avut recorduri succesive de vânzări, cu peste 700.000 de unități comercializate în 2019.

Șeful Volvo a vorbit despre situația companiei în contextul COVID-19 și susține că vânzările și-au revenit în iulie și august, după mai multe luni de incertitudine.

“Un al doilea val al pandemiei va produce noi tulburări, însă cred că în a doua jumătate din 2020 vom atinge același rezultat ca în perioada similară din 2019,” a spus Hakan Samuelsson.

În ultimii 6 ani, Volvo a avut recorduri consecutive de vânzări, cu peste 700.000 de exemplare vândute în 2019, înainte ca pandemia să pună capăt acestei serii.

Constructorul vrea ca 50% din vânzările sale să fie asigurate de mașini electrice până în 2025. Producția versiunii electrice a lui XC40 este programată să înceapă în luna septembrie. Ulterior, Volvo vrea să lanseze câte un model full electric în fiecare an.

Șeful Volvo a abordat și subiectul posibilei fuziuni cu Geely, spunând că mai multe informații vor fi anunțate până la sfârșitul anului.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru