Volvo a început producția primului model electric din grup: Polestar 2 este construit la uzina din Luqiao, China

de Paul Cosma
Marti, 24.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volvo sfidează pandemia de coronavirus și a început producția în China a primului său model electric, Polestar 2.

Polestar, brandul de performanță al Volvo, a început producția modelului Polestar 2, un sedan electric ce vrea să rivalizeze cu Tesla Model 3.

Producția este realizată în China, la uzina din Luqiao, ce este deținută de Grupul Geely și operată de Volvo. Polestar 2 este primul model electric produs de grupul Volvo. 

“Lumea se confruntă cu provocări uriașe generate de pandemia de coronavirus. În aceste condiții dificite, noi am început producția, însă cu o atenție sporită la sănătatea și siguranța angajaților noștri,” a declarat CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath. 

Livrările lui Polestar 2 către clienți sunt programate să înceapă în vara acestui an în Europa, ulterior în China și America de Nord. 

Polestar 2 folosește două motoare electrice montate pe fiecare ax pentru a oferi tracțiune integrală. În total, cele două motoare electrice generează 300 kW, echivalentul a 408 cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 660 Nm.

Bateria are o capacitate de 78 kWh, este formată din 27 de module, este poziționată sub podea și oferă o autonomie oficială de 500 de kilometri, conform standardului european WLTP.

 Via Polestar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru