Volkswagen va produce stații de încărcare mobile pentru mașini electrice: încărcare cu până la 150 kW

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Miercuri, 08.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va produce în China stații de încărcare mobile de până la 150 kW, iar acestea vor putea fi montate rapid în zone unde infrastructura este precară. Ulterior, stațiile vor fi produse și în Germania.

Volkswagen a anunțat în această săptămână un parteneriat cu compania DU-Power New Energy Technical din China pentru producția unor stații de încărcare flexibile.

Principalul avantaj al acestora este că pot fi mutate cu ușurință în zonele unde cererea este mare, dar infrastructura de încărcare nu este încă bine dezvoltată.

În plus, acestea sunt mult mai eficiente din punct de vedere al costurilor, întrucât necesită investiții mai mici pentru a fi implementate.

Volkswagen menționează că aceste stații de încărcare integrează și o baterie pentru stocarea unei cantități de energie, astfel că stația poate fi deconectată de la rețeaua de energie electrică în timpul orelor de vârf.

Stațiile de încărcare dezvoltate de Volkswagen împreună cu partenerii chinezi oferă viteze de încărcare de până la 150 kW.

Pentru început, stațiile de încărcare flexibile vor fi produse în localitatea chineză Suzhou începând din a doua jumătate a acestui an.

De asemenea, noile stații de încărcare flexibile urmează să fie produse în viitor și în localitatea germană Hanovra.

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • Edikkk
    China... China.... China....

    Până şi o staţie de încărcare suntem aşa proşti noi europenii să le facem ???

    Oare Tesla cum au reuşit să facă în SUA fără chinezi ???
    10 3
  • nu mai e necesar. metoda actiala a naturii de autoaparare impotriva poluarii functioneaza perfect.nici nu visa firea asa ceva.
    6 4
  • Dupa ce ca nu sunt suficiente baterii sa le puna in masinile electrice, acum mai avem si concurenta facuta de acest dulap plin de baterii...buna afacere...
    5 2
  • ca sa fie "safe" au si un generator de avarie, diesel (zidezi) evident
    7 2
  • Heheeee, SI MAI MULTE BATERII!!!! Cum sa nu te bucuri cand vezi ca ploua cu baterii?! :))

    Ce poate fi mai frumos decat sa-ti incarci bateria de la alta baterie? :))))
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru