Volkswagen va plăti o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada: nemții au recunoscut trucarea emisiilor diesel

de Paul Cosma
Joi, 23.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen trebuie să plătească o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada, după ce a recunoscut că a manipulat emisiile diesel pentru aproximativ 128.000 de mașini. Producătorul german a pledat vinovat pentru 60 de capete de acuzare privind încălcarea legii mediului și furnizarea de informații false.

Anul trecut, autoritățile canadiene au acuzat Volkswagen de încălcarea legislației naționale de mediu și distribuirea de informații false cu privire la emisiile vehiculelor pe care grupul german le-a exportat în statul nord-american.

Canada a anunțat 60 de capete de acuzare în dreptul Volkswagen, dintre care 58 se refereau la încălcarea legii emisiilor în perioada ianuarie 2008 - decembrie 2015. Grupul german este acuzat că a exportat în Canada 128.000 de vehicule ce erau echipate cu un soft care “păcălea” sistemul de măsurare a emisiilor.

Un tribunal canadian a aplicat acum o amendă de 150 de milioane de dolari după ce Volkswagen a recunoscut acuzațiile și a pledat vinovat la toate capetele de acuzare. Este cea mai mare amendă impusă vreodată în Canada pentru încălcarea legislației de mediu, de 26 de ori mai mare decât recordul precedent.

Volkswagen spune că banii vor fi folosiți de Canada în cadrul unor proiecte de protejare a mediului la nivel național.

De la izbucnirea scandalului Dieselgate în 2015, producătorul german a plătit până acum amenzi de peste 30 de miliarde de euro.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Anonim
    In Romania le dam bani sa vina sa faca fabrici hahahah . O tara condusa de niste sclavi ,lasi si vanzatori dar vorba aia avem o Romanie normala . Omul are dreptate asta este Romania normala care arata dupa chipul si infatisarea romanului
    12 9
  • inexorabil
    Numai atâtea softuri “şmechere” au fost depistate? Să înţelegem de aici că cererea de Diesel a fost sau este mult mai redusă comparabil cu SUA? Păi, în acest caz, vaginalii au plătit un peşcheş, pe lângă suma de vreo 200 de ori mai mare la care i-au obligat vecinii din sud…

    Oricum, nici nu încape discuţie că vor recupera aceşti bani cât ai bate din palme – în acest sens, ar fi suficient să (re)amintim de apetitul demenţial al mioriticilor pentru emblemele “celeste” VW şi OOOO, care parcă se intensifică…Nici vorbă de plictiseală, implicit de tentaţia altor zări.

    La urma urmei, mi se pare ridicol ca VAG să investească enorm în marketing; nu trebuie decât să le arate un pendul “adecvat” (cu emblema aferentă) hipnotizaţilor obişnuiţi şi gata – somnambulii întind mâinile şi o şi pornesc spre showroom-uri. Indiferent ce-ar găsi acolo: mari sau mici, ICE sau eco, originare sau chinezării.

    Aşadar, “amenda” canadiană nu înseamnă decât o scobitoare (başca reconfortantă) pentru lupul VAG. Totuşi, semnalează oarece bun simţ (din partea autorităţilor locale). Dincoace, peste Ocean, draga de UERSS a decretat: Colosul din Wolfsburg stă cu noi la masa împărătească. Să vâre mâna în buzunar?! Nuuu; ospăţul este din partea casei (recte a bugetului comunitar).
    10 6
  • Pe fanii Vag ii rog sa desparta in silabe urmatoarea propozitie si apoi s-o scrie de 100 de ori la tabla:-"60 de capete de acuzare".Multumesc!
    15 11
  • Fara alehas
    Bai, canadienilor si voi restul pacalitilor, va promitem ca de aici inainte nu vi-o mai tragem soft pe banii vostrii :))
    5 2
  • Nu mai puteti de invidie, va mananca invidia... pe unii de pe site-ul asta, atat de hateri Grup VW ati ajuns.

    Incet incet se va dovedi, si deja se adevereste ca nu doar ei au "manarit" testele de poluare, ci s-a dovedit ca si grupul Deimler, si a inceput sa iasa la iveala ca si Mitsubishi, si Renault si Grupul PSA si Grupul FCA. Dar voi haterii tot la VW ati ramas, atat de hateri sunteti.... Ce va mai roade invidia, bai!
    1 2
  • banii vostrii
    ii
    ii
    ii
    0 3
  • Fara alehas
    @vi-o
    Am sa transmit celor de la vw sa-si corecteze exprimarea. Data viitoare o sa specific ca e un citat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru