Volkswagen va dezvolta concepte pentru mașini electrice de oraș: eventualele modele de serie vor înlocui e-Up!

de Daniel Popescu
Vineri, 18.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește lansarea unor concepte pentru mașini electrice de oraș, care ulterior ar putea fi dezvoltate în versiuni de serie care să înlocuiască modele precum e-Up!

Grupul Volkswagen are planuri majore în segmentul mașinilor electrice pentru următorii ani, însă în ultima perioadă a minimalizat modelele de oraș precum e-Up!, Skoda Citigo-e iV sau Seat Mii.

De altfel, Skoda a confirmat deja că Citigo-e iV nu va mai primi o nouă generație, iar o decizie similară este așteptată și în privința celorlalte două modele.

Cu toate acestea, Volkswagen nu este încă pregătit să renunțe la segmentul mașinilor electrice de oraș. Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen, a dezvăluit că producătorul german intenționează să lanseze o serie de concepte pentru mașini electrice de oraș.

"Lucrăm la aceste concepte. Sigur că va trebui să luăm în calcul segmentele mai mici în viitor, așa că pregătim concepte. Modelele din segmentele mai mici sunt importante și foarte interesante pentru noi", a declarat Brandstätter.

Cu toate acestea, oficialul mărcii Volkswagen a refuzat să ofere orice alt detaliu despre noile concepte.

"Platforma MEB este foarte versatilă.

An de an vă vom informa ce tipuri de modele sunt posibile", a mai precizat el.

Numeroși constructori au evitat până în prezent să dezvolte modele electrice de oraș pentru că prețul acestora poate fi semnificativ mai mare comparativ cu versiunile cu motoare pe benzină.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • ca sa nu iasa prea scumpe, sa puna baterii mai mici, autonomie max 180-200, arhi-suficienta pt oras...iese si masina usoara, se si incarca repede, totul la fix
    6 12
  • Vrajeala de 2 lei
    Asa le place lor sa ne creada prosti pe toti..
    E si greu sa ne dam seama ca politica lor este sa intarzie cat mai mult EV-urile si sa-si vanda fosilele in continuare.
    Pana la dezvoltarea noilor concepte sa vanda ce aveau, adica tripleta eup-citigoe-mii. Dar erau prea ieftine si castigau prea putin.
    HUUUUUAAAAA vag!!!
    15 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru