Volkswagen T1 Samba Bus, transformat în vehicul electric: 83 de cai putere și autonomie de peste 200 de kilometri pentru noul e-Bulli

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Volkswagen Vehicule Comerciale și specialiștii din cadrul eClassics au pregătit un Volkswagen T1 Samba Bus electric. Modelul poartă numele de e-Bulli și este echipat cu un motor electric de 83 CP și o baterie de 45 kWh.

Volkswagen Vehicule Comerciale împreună cu specialiștii din cadrul eClassics au pregătit o surpriză pentru fanii vehiculelor istorice. Un exemplar Volkswagen T1 Samba Bus a fost transformat într-un vehicul electric.

Modelul a fost numit e-Bulli, iar la baza acestuia se află componente disponibile pe modelele electrice din gama Volkswagen. Motorul folosit de specialiștii din cadrul eClassics este preluat din gama e-Up! și oferă 83 de cai putere și 212 Nm, iar bateria are 45 kWh (aceeași capacitate fiind disponibilă și în cazul noului ID.3). Autonomia anunțată pentru noul e-Bulli este de peste 200 de kilometri, iar viteza de top este limitată electronic la 130 km/h.

Conform oficialilor eClassics, noul e-Bulli poate fi încărcat și prize rapide cu o putere de 50 kW. În acest caz, pentru reîncărcarea de la 0 la 80%, timpul de așteptare va fi de circa 40 de minute.

Pentru a face față modificărilor operate la nivelul sistemului de propulsie, acest e-Bulli a fost echipat cu o suspensie față modificată, suspensia spate integrează amortizoare adaptive, iar sistemul de frânare dispune de discuri ventilate.

De asemenea, inginerii eClassics au introdus un nou sistem de direcție, jante mai mari și anvelope speciale.

La interior, nemții propun un selector nou de viteze, o podea din lemn, un instrumentar de bord care integrează un ecran de mici dimensiuni și un sistem audio nou.

Pe piața din Germania, prețurile pentru transformarea unui vehicul istoric T1 Samba Bus într-un model electric (e-Bulli) vor porni de la 64.900 de euro, iar pachetele vor putea fi instalate și la dealerii selectați de eClassics.  

e-Bulli nu este singurul proiect de acest fel inițiat de Volkswagen. La finalul anului trecut, reprezentanții diviziei Volkswagen din America și specialiștii din cadrul EV West au transformat un Type 2 din 1972 într-un vehicul electric.

Comentarii (2)

  • Un concept absolut magnific. Cam pe cand in productie?

    Bravo VW, zi de zi deasupra tuturor!
    1 1
  • pai da
    Tocmai zilele astea am vazut un episod din wheelers dealers in care era prezentat un model similar...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru