Volkswagen și E.ON au dezvoltat o stație de încărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice: autonomie de 200 de kilometri în 15 minute

de Paul Cosma
Joi, 13.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și E.ON au prezentat prototipul unei stații de încărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice, cu capacitate de până la 150 kW. Noua stație poate încărca simultan două mașini electrice și promite că o “alimentare” de 15 minute va asigura o autonomie de 200 de kilometri. O rețea de astfel de stații va fi creată inițial în Germania.

Volkswagen anunță o "soluție mai rapidă și mai flexibilă" care să ajute la dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru mașini electrice la nivel european.

În parteneriat cu E.ON, grupul german a dezvăluit prototipul unei stații de încărcare ultra-rapidă pe care vrea să o introducă în producția de serie în a doua jumătate a anului.

Noua stație, cu o capacitate de până la 150 kW, poate fi instalată pe principiul “plug & play” și va fi alimentată cu energie din surse regenerabile.

Potrivit VW, stația poate încărca simultan două mașini electrice, iar o “alimentare” de 15 minute va asigura autonomia necesară pentru 200 de kilometri. Nemții nu oferă detalii despre costurile de instalare și de încărcare a vehiculelor electrice.

În faza inițială, proiectul Volkswagen – E.ON presupune crearea unei rețele de astfel de stații în benzinăriile din Germania.

Via Volkswagen

 

Comentarii (13)

  • fan skoda
    WOW ! Ce repede ! Pentru Skoda Eniaq care are 480 km autonomie este nevoie de 30 minute. Este un timp foarte bun !
    5 22
  • pai trebuia sa scoata VW ceva bun, ca altii nu se pricep. nemtii raman nemti nu mai comentati aiurea despre ei.
    4 16
  • @fan skoda - nu ai inteles nimic, sunt 200 km in 15 min si punct. daca vrei sa "ii faci plinu" bateriei o sa stai mult mai mult si nu stiu daca o sa te lase "statia" probabil este programata sa se opreasca dupa 15 min pentru a nu lua foc sandramaua :)
    9 3
  • fan skoda
    @eu

    Chestia asta sa sti ca este pe bune. Chiar va incarca 200 km in 15 minute iar asta inseamna 30 minute pentru o masina cu 400 km range.
    2 9
  • Socoteala ta cam da cu virgula @fanfan skoda, findca incarcarea e realmente rapida doar pana la cca. 80% din capacitatea bateriei.
    Iar de la 80 la 100% dureaza triplu, in medie. Plus ca facutul plinului la electrice termina bateriile prematur.
    8 2
  • Niciun efort nu trebuie precupetit pentru implinirea visului guralivilor cu planeta-n gura. Si nicio suma de bani nu e prea mare. Ce conteaza calculele, ce conteaza bunul-simt si masura? Cine are nevoie de gandire clara cand judecam cu sloganuri?!

    Sper sa coste miliarde porcariile astea de benzinarii electrice. Sper sa-i doara masiv de tot cand lumea o sa se incapataneze sa nu cumpere prostiile lor cu baterii. :D
    4 10
  • Flavius
    @cifre , @fan skoda Am un Smart forfour. De la 20% la 80% are nevoie de 26-27 minute. de la 80% la 100% mai are nevoie de inca 30. Cand atinge 80% incarcarea scade brusc de la 20-22 kw la 10-11kw dupa care viteza de incarcare tot scade pana ajunge spre sfarsitul incarcarii la 5,5-6kw.
    2 0
  • fan skoda
    Ba pentru skoda o sa mearga cu formula asta pentru ca sunt cele mai bune masini din lume.
    2 10
  • Si bateriile ce spun? Ies fum din ele? Cate alimentari de genul suporta in viata sa?
    5 3
  • Edikkk
    @PMC

    o benzinărie pentru fiecare pompă cu rezervorul subteran îi costă mai mult decât o staţie de încărcare

    bateriile rezistă foarte bine, sunt încălzire, răcite cu apă şi la Tesla, Audi, Mercedes sunt şi preîncalzite

    Apoi să zicem 30 minute pentru 300 km.
    Acei 80%.

    Din start acoperă orice nevoie de zi cu zi, tot anul, mai puţin concediu unde unii vor să facă 1000 km fără să oprească, fără să se pişe nici el, nici soţia, nici copiii.

    Că aşa este sănătos.
    4 5
  • Edikkk
    Plus că VAG / EON au inventat apa caldă

    Toate staţiile Tesla au deja 150 kw, şi cele Ionity dacă nu toate deja, mare parte.

    Tesla, Audi încarcă deja la 150 kw, Mercedes la 100 kw dar partea cool la Mercedes că încarcă cu viteză constantă chiar şi spre 100%
    3 4
  • fan skoda
    @flavius

    Din moment ce ai masina electrica o sa te cred pe cuvant. Eu nu am masina electrica. Am incercat sa fac niste socoteli a timpului de incarcare.
    1 1
  • costel
    fan skoda , ai tu masina asta care nu exista in Romania sa stii de timpul deincarcare in cond in care nu exista informatia de putere pe statie ??:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru