Volkswagen pregătește o versiune GTE pentru actualul Touareg: varianta plug-in hybrid dedicată publicului european ar urma să ofere 367 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 07.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actualul Volkswagen Touareg va fi disponibil și într-o versiune plug-in hybrid GTE. Conform surselor, SUV-ul va miza pe același sistem de propulsie întâlnit în prezent pe versiunea plug-in hybrid din China. Pe piața din Asia, Touareg PHEV oferă 367 CP și o autonomie de 58 de kilometri în regim NEDC.

Actuala generație Volkswagen Touareg a fost prezentată la începutul anului 2018, iar nemții au pregătit atât motorizări pe benzină, cât și unități diesel pentru cel mai mare SUV din portofoliu.

Între timp, producătorul german a lansat Touareg R (foto), versiunea de performanță echipată cu un sistem plug-in hybrid capabil să livreze 462 de cai putere și 700 Nm. Mulțumită unei baterii cu capacitatea de 14.1 kWh, SUV-ul producătorului german poate parcurge până la 50 de kilometri cu un "plin" al acumulatorului.

Dar Volkswagen a demarat proiectul pentru dezvoltarea unei noi versiuni plug-in hybrid, iar unul dintre prototipurile de teste a fost deja surprins în timpul unei sesiuni care a avut loc în zona de nord a Europei. Noul Touareg PHEV ar urma să fie comercializat sub denumirea GTE și va fi disponibil în Europa începând cu acest an.

Actuala generație Touareg dispune de o versiune plug-in hybrid "civilă", însă varianta este disponibilă doar pe piața din China.

Modelul comercializat în Asia este echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri și un motor electric, iar în total, sistemul PHEV livrează 367 de cai putere. Motorul electric este susținut de o baterie cu capacitatea de 18 kWh, iar autonomia calculată conform standardului NEDC este de 58 de kilometri.

Conform unor voci apropiate companiei, viitorul Touareg GTE destinat pieței din Europa ar urma să fie echipat cu același sistem plug-in hybrid folosit și în cazul versiunii din China.

Via | InsideEVs

Comentarii (1)

  • fan skoda
    hmm...

    VW Touareg PHEV ?!

    Suna interesant...

    Sa vedem si preturile;
    Si greutatea.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru