Volkswagen nu exclude lansarea unui pick-up electric: "Este dificil să producem un Amarok electric, dar Rivian demonstrează că se poate"

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen nu exclude posibilitatea de a dezvolta un pick-up electric asemănător cu Amarok și oferă ca exemplu compania americană Rivian, care va lansa un astfel de model în 2021.

Nu mai puțin de trei constructori planifică lansarea unor pick-up-uri electrice în cursul anului viitor.

Tesla pregătește lansarea modelului cu design neconvențional Cybertruck, General Motors va relansa brandul Hummer cu un astfel de model, în timp ce start-up-ul american Rivian mizează pe R1T.

Gama de pick-up-uri electrice pare să stârnească acum și interesul celor de la Volkswagen, care au admis că analizează progresele realizate de Rivian cu perspectiva de a dezvolta un model asemănător bazat pe Amarok.

"Este o discuție dificilă dacă putem avea un Amarok electric. Ne uităm la ce face Rivian, pentru că în mod normal este greu de crezut că un model precum Amarok poate fi electrificat. Totuși, investigația noastră ne facem să credem că acest lucru poate fi posibil. Cu o tehnologie robustă, un model precum Amarok poate fi electric", explică Thomas Ulbrich, membru în consiliul de administrație al Volkswagen pentru divizia de mobilitate electrică.

Totuși, Volkswagen nu mai are putere de decizie în privința viitorului lui Amarok, ca urmare a unui parteneriat tehnic cu Ford.

Acordul respectiv prevede că Ford va dezvolta și produce pick-up-uri pentru ambii constructori, astfel că viitorul Amarok va utiliza platforma lui Ford Ranger.

Germanii au publicat o schiță cu noua generație Volkswagen Amarok în luna martie, însă lansarea comercială este programată abia pentru 2022.

Via Motor1, Autoblog

Comentarii (2)

  • Daca este o discutie dificila reveniti mai tarziu, daca e ceva va cautam noi.
    5 1
  • Edikkk
    Vai de capul lor cei de la VW

    Rivian, un start-up, reuşeşte să fabrice câteva pickup şi va trece la producţie şi lui VW i se pare dificil
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru