Volkswagen începe testele finale pentru ID.3: 150 de angajați din Germania vor utiliza hatchback-ul electric câteva săptămâni

Publicat marţi, 23.06.2020 14:58 de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen

Volkswagen a selectat 150 de angajați din Germania care vor testa timp de câteva săptămâni noul hatchback electric ID.3, pentru a obține astfel date reale despre performanțele noului model.

Livrările lui Volkswagen ID.3 vor începe în Europa în luna septembrie, iar până atunci constructorul german încearcă să obțină cât mai multe date statistice despre modul în care mașina va fi utilizată de clienții finali.

Prin urmare, constructorul german a selectat prin tragere la sorți 150 de angajați care vor primi câte un ID.3 de test pentru câteva săptămâni.

Volkswagen menționează în cadrul anunțului că angajații câștigători lucrează la uzinele din Zwickau, Chemnitz și Dresda.

Cele 150 de unități de test nu sunt echipate încă cu versiunea finală de software pentru ID.3, însă germanii menționează că mașinile vor primi cu regularitate o serie de update-uri pe parcursul celor câteva săptămâni de teste, pentru a identifica eventualele bug-uri.

De altfel, Volkswagen s-a confruntat cu numeroase probleme de natură software pentru ID.3. Clienții care vor opta pentru livrarea lui ID.3 la începutul lunii septembrie vor avea două funcții software dezactivate.

Una dintre funcții este App Connect, care permite conectarea telefonului la mașină prin compatibilitatea cu Android Auto sau Apple Car Play. O altă funcție care va fi dezactivată inițial este cea asociată sistemului Head-Up Display care permite afișarea direcțiilor de navigație ca o imagine tri-dimensională la o distanță aparentă de 3 până la 10 metri.

Ambele funcții vor fi activate printr-un update de software la începutul anului viitor.

În schimb, clienții care vor fi de acord să aștepte livrarea până în ultimul trimestru al anului (în intervalul octombrie - decembrie) vor primi ambele funcții deja activate.

Via Volkswagen

 • Mircea, marţi, 23.06.2020 16:39

  Cea mai buna pedeapsa, sa vada si ei ce produc:)) Le-as da la manageri tot din astea si VW Diesel resoftate, ca sa se distreze si ei:))

 • PMC, marţi, 23.06.2020 22:52

  Pe culmile penibilului. E incredibil de ce-s capabili astia de la VW. Sunt curios cate prastii de-alea id3 o sa vanda. Si mai curios as fi cate ar vinde fara bonusuri si facilitati fiscale. Dar asta n-o sa vad, pt ca UE, pt ca Europa... Pentru ca green deal...

 • andrei, miercuri, 24.06.2020 08:01

  ce e asa penibil? masina e chiar ok din ce am vazut pe net. cam low level la interior, dar partea tehnica e chiar ok. si eu sunt curios cate ar vinde fara facilitati fiscale, nu de alta, dar poate ar mai lasa la pret sa imi iau si eu una :)

 • dan_grc, miercuri, 24.06.2020 10:01

  Fara facilitati fiscale ar vinde ca ceilalti, adica putin.

 • ACE - Craiova, miercuri, 24.06.2020 14:31

  Acest sistem de probare al autovehiculelor noi, cu angajatii producatorului, imi aminteste de testarile la avioane, unde AIRBUS si BOEING urcau la bord, de regula, la primul zbor de proba, 40-50 de angajati... Speram sa fie atat de incantati incat ...sa le si pastreze dupa probe (sa le cumpere chiar ei)....

 • Pedeapsa, sâmbătă, 27.06.2020 08:46

  Adevarata pedeapsa ar fi sa le dea masini abia iesite din garantie, atunci sa vada si domniile lor cum e sa inceapa toate calculatoarele de prin masina sa le dea erorile programate.. ups, chiar de ei