Volkswagen ID.4 va fi prezentat în februarie 2020: "SUV-ul electric este mult mai mare decât hatchback-ul ID.3"

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că va prezenta SUV-ul electric ID.4 în luna februarie a anului viitor, iar oficialii mărcii germane afirmă că noul model este "mult mai mare" decât hatchback-ul ID.3.

Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt primele teasere pentru SUV-ul electric ID.4 și a menționat că acesta va fi disponibil pe piață începând din 2020, fără să ofere însă detalii suplimentare.

Cu toate acestea, publicația The Drive a descoperit un clip video postat de Volkswagen pe canalul de Youtube în care directorul de vânzări Jürgen Stackmann oferă o serie de informații suplimentare.

"Următorul model pe platforma ID vine în primăvara viitoare. Este un model remarcabil, mult mai mare decât ID.3, dar asta este tot ce pot spune. Vă vom arăta mașina în februarie. Stați aproape!", a precizat Stackmann în cadrul clipului video.

Singurul salon auto care are loc în acea perioadă începe în 7 februarie la Chicago, însă este puțin probabil ca prezentarea oficială să aibă loc în Statele Unite. Mai degrabă, Volkswagen va avea un nou eveniment special în care va oferi toate detaliile despre model înainte de a-l prezenta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Noul ID.4 are la baza conceptul ID Crozz, care a fost prezentat inițial în aprilie 2017 și apoi într-o versiune îmbunătățită în septembrie 2017, chiar la Salonul Auto de la Frankfurt din urmă cu doi ani.

Volkswagen ID Crozz II miza pe două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Un propulsor electric de 102 cai putere a fost montat pe puntea față, în timp ce pe puntea spate se află un motor electric de 204 cai putere pentru ca puterea totală a sistemului de propulsie să fie de 306 cai.

De asemenea, conceptul avea o baterie cu capacitatea de 83 kWh pentru o autonomie de 500 de kilometri calculată conform standardului NEDC, care între timp a fost înlocuit cu WLTP.

Nu este clar dacă versiunea de serie va păstra aceste caracteristici, însă producția va începe în anul 2020 în Europa, SUA și China.

Via The Drive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru