Volkswagen ar putea lansa un SUV electric pentru off-road în 2023: modelul este cunoscut sub numele de cod Ruggdzz

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Marti, 18.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen analizează posibilitatea de a dezvolta un SUV electric pentru teren accidentat pe care să îl lanseze pe piață în 2023 ca parte a gamei ID. Modelul este cunoscut intern sub numele Ruggdzz.

Volkswagen intenționează să extindă semnificativ gama de modele electrice dezvoltate sub brandul ID, iar printre noutăți s-ar putea număra inclusiv un SUV electric pentru off-road. Informația a fost dezvăluită de publicația britanică Autocar, care susține că producătorul german analizează această opțiune.

Pentru moment, noul model este cunoscut sub numele de cod Ruggdzz, derivat din termenul englezesc "rugged", iar lansarea ar urma să aibă loc în cursul anului 2023.

Sursa citată susține că noul model ar urma să aibă un montant C special construit dintr-un panou de sticlă care îl va face să apară translucid.

Din punct de vedere tehnic, modelul ar urma să ofere tracțiune integrală prin intermediul a două motoare electrice, câte unul montat pe fiecare punte, dar și o gardă la sol generoasă.

De asemenea curse din cadrul Volkswagen afirmă că modelul va avea o lungime de 4.6 metri și că va exista și o versiune mai lungă pentru piețele din China și Statele Unite.

În plus, dacă modelul va primi în cele din urmă undă verde de la conducerea Volkswagen, nu este exclus ca Skoda și Seat să dezvolte propriile versiuni ale acestuia.

Via Autocar, Motor1

Comentarii (1)

  • Prrrzzz...
    Nu mă pot abține...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru