Volkswagen a prezentat prototipul Golf eR1: două motoare electrice și tehnologie preluată de pe conceptul ID R

de Cornel Șocariciu
Duminica, 02.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat prototipul electric Golf eR1 în cadrul GP Ice Race din Austria. Conceptul dispune de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, și preia o serie de tehnologii introduse pe prototipul ID R.

În urmă cu doi ani, Volkswagen a prezentat conceptul electric ID R. În tot acest timp, prototipul pregătit de divizia de performanță a constructorului german a reușit să stabilească recorduri pe unele dintre cele mai dificile trasee din lume.

ID R a stabilit un record all-time pe traseul de viteză în coastă de la Pikes Peak, a devenit cel mai rapid vehicul electric de la Nurburgring și a stabilit un nou timp de referință pe traseul de la Goodwood.

Acum, divizia Volkswagen R a prezentat conceptul Golf eR1. Prototipul electric a fost expus în cadrul GP Ice Race din Zell am See, Austria, și a fost dezvoltat pentru a scoate în evidență caracteristicile viitoarelor vehicule electrice de performanță.

Conform oficialilor Volkswagen R, noul Golf eR1 nu va primi o versiune de serie, însă tehnologiile folosite ar urma să fie adaptate și introduse pe viitorul ID 3 R. Reprezentanții diviziei de performanță au menționat că prototipul dispune de două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte) și de o serie de tehnologii preluate de pe conceptul ID R.

În acest moment, Volkswagen R nu oferă și alte informații cu privire la performanțele conceptului.

În viitor, Volkswagen Golf eR1 ar urma să fie folosit în diverse campanii de marketing.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru