Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în Argo AI: compania ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome, deținută acum în mod egal de VW și Ford

Publicat marţi, 02.06.2020 16:43 de Paul Cosma

Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în cadrul Argo AI, start-up-ul american ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome. Astfel, compania este acum deținută în mod egal de Volkswagen și Ford.

Volkswagen întărește parteneriatul cu Ford și, în același timp, continuă să aloce resurse importante în direcția dezvoltării de mașini autonome.

Nemții au finalizat o investiție de 2.6 miliarde de dolari în Argo AI, după cum a anunțat chiar compania americană ce dezvoltă sisteme pentru vehicule autonome.

Divizia “Autonomous Intelligent Driving”, cu sediul în Munchen, a celor de la Volkswagen va fi integrată în Argo AI.

În 2017, start-up-ul Argo AI fusese cumpărat de Ford în schimbul sumei de un miliard de dolari. În urma investiției VW, compania este deținută în mod egal de cei doi constructori.

Săptămâna trecută, Volkswagen a aprobat trei proiecte în baza parteneriatului semnat cu Ford în 2019, printre care un vehicul electric, un pick-up și două vehicule comerciale.

Via Reuters, Argo AI