Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în Argo AI: compania ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome, deținută acum în mod egal de VW și Ford

de Paul Cosma
Marti, 02.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în cadrul Argo AI, start-up-ul american ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome. Astfel, compania este acum deținută în mod egal de Volkswagen și Ford.

Volkswagen întărește parteneriatul cu Ford și, în același timp, continuă să aloce resurse importante în direcția dezvoltării de mașini autonome.

Nemții au finalizat o investiție de 2.6 miliarde de dolari în Argo AI, după cum a anunțat chiar compania americană ce dezvoltă sisteme pentru vehicule autonome. Divizia “Autonomous Intelligent Driving”, cu sediul în Munchen, a celor de la Volkswagen va fi integrată în Argo AI.

În 2017, start-up-ul Argo AI fusese cumpărat de Ford în schimbul sumei de un miliard de dolari. În urma investiției VW, compania este deținută în mod egal de cei doi constructori.

Săptămâna trecută, Volkswagen a aprobat trei proiecte în baza parteneriatului semnat cu Ford în 2019, printre care un vehicul electric, un pick-up și două vehicule comerciale.

Via Reuters, Argo AI

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru