Viitorul Mercedes-AMG S63 ar putea avea sistem plug-in hybrid de propulsie: modelul german ar urma să dezvolte aproximativ 800 CP

Publicat luni, 10.08.2020 11:32 de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime

Viitoarea generație Mercedes-Benz Clasa S va avea și versiune de performanță AMG S63. Conform surselor, modelul va fi echipat cu un sistem plug-in hybrid de propulsie capabil să ofere aproximativ 800 CP.

În ultimele săptămâni, Mercedes-Benz a publicat o serie de informații noi referitoare la viitoarea generație Clasa S. Modelul va fi prezentat în 2 septembrie și promite atât modificări estetice, cât și o mulțime de noutăți în dreptul sistemelor de siguranță și asistare. Totodată, viitorul Clasa S va fi disponibil și într-o versiune electrică denumită EQS.

La fel ca până acum, clienții vor descoperi în ofertă și versiuni semnate de divizia AMG. Conform rapoartelor, nemții nu vor oferi un AMG S65, motorul W12 urmând să fie disponibil doar pe variantele Mercedes-Maybach.

De asemenea, viitorul AMG S63 ar putea fi echipat exclusiv cu un sistem plug-in hybrid de propulsie. Conform surselor, vârful de gamă va miza pe același sistem pregătit de nemți pentru viitorul Mercedes-AMG GT 73 4-Door Coupe.

Rapoartele menționează un V8 biturbo de 4.0 litri și un motor electric. În total, sistemul plug-in hybrid ar urma să ofere aproximativ 800 de cai putere.

Aceleași surse spun că lansarea versiunii de performanță Mercedes-AMG S63 ar urma să aibă loc în toamna anului viitor.

Via | MB Passion