Viitorul lui Mitsubishi Pajero este incert: japonezii nu au decis încă dacă vor dezvolta o nouă generație

de Daniel Popescu
Joi, 22.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi analizează oportunitatea lansării unei noi generații pentru Pajero, în contextul în care segmentul SUV-urilor dedicate off-road-ului înregistrează o scădere majoră de popularitate.

Cea de-a patra generație Mitsubishi Pajero a fost lansată în 2006, iar SUV-ul de off-road a primit ulterior o serie de îmbunătățiri.

O nouă generație, anticipată anterior pentru 2017, se lasă însă așteptată, iar constructorul japonez a oferit acum mai multe detalii în acest sens.

Mitsubishi nu a luat încă o decizie finală cu privire la dezvoltarea unei noi generații, în special ca urmare a faptului că segmentul din care face parte înregistrează un declin puternic la vânzărilor, iar noile teste de emisii WLTP ar genera de asemenea costuri suplimentare.

"Ingnerii noștri vor să facă (n.r - o nouă generație), dar trebuie să ne asigurăm că avem planul de afaceri potrivit. Segmentul este în scădere naturală din cauza noilor reglementări pentru emisii. Trebuie să ne asigurăm că, atunci când vom face ceva, o vom face în mod corespunzător", a explicat Trevor Mann, COO-ul Mitsubishi.

În plus, Mitsubishi a intrat în Alianța Renault-Nissan în urmă cu doi ani, astfel că dezvoltarea unei noi generații ar putea avea loc pe o nouă platformă comună a celor trei constructori.

Cel mai probabil, o astfel de decizie va fi însă luată și în funcție de opiniile celor de la Renault și, mai ales Nissan, care are în gama Patrol, un model din același segment cu Pajero.

Via Carscoops, Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru