Viitoarele generații BMW Seria 5 și X1 vor avea versiuni electrice: cele două modele vor fi lansate până la finalul anului 2023

de Cornel Șocariciu
Marti, 28.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii BMW au anunțat că viitoarele Seria 5 și X1 vor fi disponibile și în versiuni electrice. Cele două modele fac parte din strategia Number One > Next, un proiect care să genereze până la finalul anului 2023 o gamă cu 25 de modele electrificate (hibrid, plug-in hybrid, electric).

În urmă cu patru ani, BMW a demarat strategia Number One > Next, un proiect prin care producătorul german își dorește ca până la finalul anului 2023 să aibă în gamă 25 de modele electrificate (hibrid, plug-in hybrid, electric). Dintre acestea, 13 vor fi complet electrice.

Recent, BMW a prezentat noul iX3, SUV-ul fiind unul dintre cele 13 modele programate să facă parte din gama de electrice a nemților. Mai mult decât atât, iX3 este primul model care preia și implementează strategia Power of Choice, o abordare lansată de BMW pentru a putea îndeplini nevoile de mobilitate specifice clienților din întreaga lume. În acest moment, SUV-ul X3 este singurul model din portofoliul BMW care poate fi comandat în versiuni diesel, benzină, plug-in hybrid și electric.

Mai mult decât atât, în urmă cu câteva luni, oficialii producătorului german au confirmat că stategia Power of Choice va fi implementată și pe viitorul Seria 7.

"Noua generație Seria 7 [...] va fi disponibilă cu patru tipuri de sisteme de propulsie: diesel foarte eficient, motor pe benzină, în variantă plug-in hybrid și, pentru prima oară, ca versiune electrică", au precizat oficialii germani.

Acum, reprezentanții BMW au pregătit o serie de proiecte noi pentru reducerea amprentei de CO2 la nivelul grupului, iar CEO-ul Oliver Zipse a oferit și câteva informații referitoare la viitoarea gamă de modele electrice.

Alături de X3 și viitorul Seria 7, noile generații Seria 5 și X1 vor miza pe strategia Power of Choice.

Astfel, modelul de clasă mare și SUV-ul compact vor fi disponibile cu patru tipuri de sisteme de propulsie, inclusiv variantă electrică. În acest moment, atât Seria 5, cât și X1 pot fi comandate cu motorizări diesel și benzină, dar și în variante cu sistem plug-in hybrid. Noile generații X1 și Seria 5 sunt așteptate să debuteze până la finalul anului 2023.

Tot până în 2023, portofoliul BMW ar urma să includă și o versiune electrică a lui Seria 3. Unul dintre prototipuri a fost surprins recent în timpul unor teste care au avut loc pe drumurile publice. Conform primelor informații, sunt șase mari ca sedanul de clasă medie să fie echipat cu motorul electric disponibil în acest moment pe iX3 (286 CP și 400 Nm).

Comentarii (2)

  • Marian
    Baieti, sariti pe ei si bagati-le mintile in cap: Diesel deasupa tuturor!
    0 5
  • Edikkk
    :))) 2023

    Bună intenţia BMW de a oferi toate opţiunile, dar pe termen lung o să piardă. Nu toţi clienţii, dar o parte considerabilă, da.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru