Volkswagen a aprobat trei proiecte în parteneriat cu Ford: pe listă sunt un vehicul electric, un pick-up și două vehicule comerciale

Publicat vineri, 29.05.2020 14:42 de Paul Cosma

Volkswagen a anunțat aprobarea a trei proiecte în baza parteneriatului semnat cu Ford în 2019. Lista presupune un vehicul electric, un pick-up și două vehicule comerciale.

“Alianța globală” dintre Volkswagen și Ford este tot mai aproape să livreze primele rezultate ale colaborării germano-americane.

Consiliul de supraveghere al grupului Volkswagen a aprobat trei proiecte în baza înțelegerii semnate cu Ford în iulie anul trecut. În esență, este vorba despre un vehicul electric, un pick-up și două vehicule comerciale.

Platforma Modular Electric Toolkit (MEB) de la VW va fi folosită de Ford pentru o mașină electrică în Europa. Americanii vor dezvolta un pick-up pe care VW îl va adapta ulterior pentru mai multe piețe.

Nemții vor lucra la construcția unui vehicul comercial pentru livrări urbane, în timp ce Ford se va ocupa de implementarea unui vehicul comercial în segmentul de o tonă.

Vor urma și alte proiecte, printre care investiția VW în Argo AI, compania deținută de Ford ce dezvoltă vehicul autonome.

Cele două companii anunță că proiectele vor deveni “oficiale” în curând, după semnarea unor diverse contracte.

Via Volkswagen

  • inexorabil, vineri, 29.05.2020 19:35

    Să salutăm, cu aleasă veneraţie şi cu înaltă conştiinţă revoluţionară (bre, nea Nicule, mi-e dor de matale, bre!), atingerea acestei “noi culmi de civilizaţie şi progres”, recte Fordswagen (mai pardon, că este Volksford). Cu această fericită ocazie, toa’răşii germani, cot la cot cu toa’răşii americani (şi dându-le cu tifla domnilor asiatici), au descoperit apa caldă turnând laolaltă, în proporţie de 1:1, apă rece şi apă clocotită. Ceremonia parafării acestui moment epocal va fi, desigur, marcată cu “o atenţie, o măslină, un fursec”, dar cu rezerva grijii permanente ca nu cumva duşmanul poporului, recte Cârlig-19, să se strecoare în platformele comune, ceea ce i-ar îndreptăţi să strige, cu tot avântul socialist de care dau dovadă: “Sabotaj!”. PS. Ador alternanţele “VW şi americanii”, “nemţii şi Ford”. Păi asta înseamnă să ai imaginaţie ca jurnalist.

  • fanel, sâmbătă, 30.05.2020 08:59

    Cand am zis ca s-a intalnit hotu' cu prostu' nu m-a crezut nimeni. Deci, in ordine: - VW vine cu o electrica - Ford vine cu pick-up-ul si cele 2 comerciale