Înmatriculările au scăzut în Italia cu 98% în luna aprilie: doar 69 de unități pentru Dacia

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 05.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii au înmatriculat doar 4.300 de mașini în luna aprilie, în scădere cu 98% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacia a înregistrat o scădere de peste 99%, la numai 69 de unități.

Piața auto din Italia a înregistrat în luna aprilie o scădere foarte apropiată de 100%, ca urmare a restricțiilor de circulație impuse de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 și a faptului că toate showroom-urile au fost practic închise.

Astfel, pe parcursul lunii aprilie, italienii au înmatriculat doar 4.279 de unități, în scădere cu 97.55% comparativ cu cele aproape 175.000 de unități raportate în perioada similară a anului trecut.

Fiat a fost constructorul cel mai "productiv" cu 969 de unități, iar lista producătorilor care au înmatriculat peste 100 de unități include în total doar 11 nume.

Dacia nu se numără printre ei, întrucât a înmatriculat doar 69 de unități, dintre care 46 de unități Duster și 20 de unități Sandero. Implicit, cota de piață a mărcii a scăzut la 1.61%, comparativ cu 4.86%.

La nivelul primelor patru luni ale anului, înmatriculările au scăzut cu peste 50% la aproape 352.000 de unități. Și la acest capitol, Dacia a avut o prestație sub media pieței, întrucât a înmatriculat doar 11.219 unități, în scădere cu peste 63% comparativ cu primele patru luni ale anului trecut.

În ciuda acestor scăderi, este de remarcat evoluția pozitivă a pieței de mașini electrice.

La nivelul primelor patru luni ale anului, înmatriculările de mașini electrice au crescut de peste două ori, de la 2.351 de unități la 5.901 unități, ceea ce a permis creșterea cotei de piață de la 0.3% la 1.7%.

De altfel, Renault Zoe a ocupat locul doi în topul celor mai înmatriculate modele (indiferent de tipul propulsiei) în aprilie cu 366 de unități,  în timp ce Tesla a înregistrat de asemenea 104 unități Model 3, Model S și Model X.

În plus, la nivelul primelor patru luni ale anului, doar doi constructori au înregistrat creșteri: Tesla cu 49% și DS cu 27%.

Anterior, Franța a raportat o scădere a înmatriculărilor cu 89% în luna aprilie, în timp ce în Marea Britanie scăderea a fost de 97%.

Via UNRAE

Comentarii (9)

  • @fan skoda dacă ai un buget de 7000-10000 euro îţi iei o Dacie. Dacă însă ai aceşti bani şi esti prost, îţi faci credit şi iti iei o Octavia de 20000.
    13 8
  • Bine, si? Era altceva de asteptat? In India (1,3 miliarde suflete) scaderea pe aprilie e de 100% de exemplu.
    Plus ca Dacia ar fi scazut oricum desi nu atat, cat timp nu isi innoieste gama.
    13 2
  • fan skoda
    @nica

    Iti poti lua SH.

    Este mai bine decat sa-ti iei Dacia.

    Ori pe credit, ori SH.
    5 18
  • @ fan skoda
    Asa, de curiozitate: tu ce masina ai, cat ai dat pe ea, cum ai cumparat-o si ce vechime are?
    Noua, SH?

    Sa vedem si noi ce masina poseda marele fan Skoda.

    P.S. Vezi ca nu se spune ,,pe credit'' ci prin credit.
    9 1
  • ”Cunoscătorul” care spală skode (probabil și la propriu) comenta la alt articol că ”trebuie sa ai doua picioare, unul pe frana, celalalt pe acceleratie”. Asta ca să vedeți cine dă sfaturi de achiziție.

    Oricum mulțumesc AutoMarket că ați început dezinfectarea.
    Și cu ștergerea unor elucubrații ale fan....aticului și cu lăsarea în offside a ăluia de-o lua pe arătura mistică.
    6 5
  • misticul se va intoarce, mai frumos si mai vanjos. Ca in poveste. Doar ca, inteleg, ca a fost banat putin ca membru si ceva mai mult ca si simplu comentator.
    3 4
  • si italienii s-au saturat de Dacia!
    3 8
  • Einstein
    În luna aprilie fabrica Dacia a fost închisă.
    De ce vă minunați că s-au vândut mașini puține? Dacă nu s-au fabricat, și lumea a fost în izolare la domiciliu, cum vroiați să evolueze vânzările?
    3 0
  • Exorabil
    @inexorabil
    Nu te mai smiorcăi ca o fetișcană.
    Recunoaște că ai încasat-o și suportă asta demn, bărbătește.
    Dacă nu poți, atunci hai, plimbă ursul!
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru