Ford estimează pierderi de 5 miliarde de dolari în al doilea trimestru: “Avem suficienți bani până la sfârșitul anului”

de Paul Cosma
Miercuri, 29.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford estimează că pierderile din al doilea trimestru vor ajunge la 5 miliarde de dolari, față de cele 2 miliarde din primele trei luni, din cauza efectelor negative ale crizei COVID-19. Însă, constructorul susține că are suficiente lichidități până la sfârșitul anului.

Începând din data de 4 mai, Ford va relua gradual producția la Craiova și în celelalte fabrici europene, cu măsuri suplimentare de protecție a angajaților în contextul pandemiei. Repornirea uzinelor va ajuta Ford să readucă operațiunile la parametri normali și să limiteze pierderile din acest an.

Până la revenirea la “normal”, constructorul estimează pierderi de 5 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru, după ce raportase pierderi de 2 miliarde în primele trei luni.

“Compania are suficienți bani până la sfârșitul anului, chiar și fără vânzări de vehicule sau finanțare din exterior,” a spus directorul financiar Tim Stone.

Reprezentantul Ford consideră că actualul context economic este “prea ambiguu”, dar că impactul negativ al pandemiei nu poate fi negat.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru