Tesla a lansat un nou update pentru sistemul Autopilot: mașina se oprește singură la culoarea roșie a semaforului

Publicat luni, 27.04.2020 11:47 de Daniel Popescu, Foto: Tesla

Tesla a lansat oficial funcția Traffic Light and Stop Sign Control, care permite mașinii să încetinească și să oprească singură la culoarea roșie a semaforului.

La sfârșitul lunii martie, presa internațională a relatat că Tesla a început o serie de teste pentru lansarea unei funcții pentru sistemul Autopilot care să permită mașinilor să se oprească singure la semafor.

La aproape o lună distanță, constructorul american a anunțat oficial că update-ul este disponibil, pentru început pentru mașinile comercializate pe piața americană. Noua funcție a primit numele Traffic Light and Stop Sign Control și este încă în stadiu de funcționare beta.

"Această funcție va încetini mașina pentru toate luminile detectare, inclusiv verde sau galben intermitent. Pe măsură ce mașina se apropie de intersecție, mașina va indica intenția de a încetini printr-o notificare, va reduce viteza și va opri pe linia roșie indicată pe ecran", menționează Tesla.

Pe de altă parte, Tesla își avertizează șoferii să rămână în permanență atenți la condițiile din trafic, întrucât este posibil ca mașina să nu oprească singura la toate semafoarele.

"Ca toate funcțiile Autopilot, trebuie să continui să fii atent și pregătit să reacționezi imediat, inclusiv să frânezi, pentru că este posibil ca această funcție să nu oprească mașina la toate semafoarele. Această funcție va fi conservatoare, la început la încetini și nu va încerca să vireze în intersecții", mai precizează oficialii Tesla.

Via Electrek

  • fanel, luni, 27.04.2020 16:41

    încă în stadiu de funcționare beta Eventualele erori va rugam sa le depuneti in dosar cu sina in dublu exemplar cu semnatura olografa si copie color dupa ID la ghiseul de Reclamatii si Sesizari intre orele 10-16 de luni pana vineri Va dorim o zi buna!

  • Clique, luni, 27.04.2020 17:14

    Șoferul nu mai are voie să facă și el puțin efort chiar și când conduce? De preferat ar fi ca mașina să țină loc și de nevastă și să-l șteargă și la gură... Mda.. Toți spălații pe creier.

  • fanel, marţi, 28.04.2020 16:00

    Imagineaza-ti ca mai sunt unii pentru care si efortul de a'si pune centura e cam mare. Bine, la noi ii recunoasti dupa cruciulita si mataniile de la oglinda.