Au început lucrările la autostrada Sibiu - Pitești: șantierul a fost deschis pe un lot de 13 kilometri al secțiunii Sibiu - Boița

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 31.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor a anunțat startul lucrărilor la autostrada Sibiu - Pitești. Primul șantier este deschis pe un lot de 13 kilometri din cadrul secțiunii Sibiu - Boița, iar lucrările ar trebui finalizate în 3 ani.

Ministerul Transporturilor a anunțat în această săptămână startul oficial al lucrărilor la cea mai așteptată autostradă din România, care va face legătura între Sibiu și Pitești.

Autoritățile au semnat oficial ordinul de începere al lucrărilor pentru lotul 1 din cadrul secțiunii Sibiu - Boița, care are o lungime totală de 13 kilometri.

Pentru început, se lucrează la excavația pentru fundația unui podeț dintr-un total de 21 de podețe realizate pentru a permite trecerea animalelor mici dintr-o parte în alta a autostrăzii.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, susține că este esențială continuarea lucrărilor de infrastructură în perioada pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, mai ales în contextul în care activitatea economică generală a scăzut foarte mult.

"Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Menținerea șantierelor deschise și accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă", a declarat Bode.

Potrivit contractului încheiat cu constructorul Porr Construct SRL, lucrările la tronsonul de 13 kilometri ar trebui finalizate în 3 ani, adică în primăvara anului 2023.

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime totală de 122 de kilometri, iar traseul a fost împărțit în 5 loturi: Sibiu - Boița, Boița - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeș și Curtea de Argeș - Pitești. 

Autostrada Sibiu - Pitești este esențială pentru constructorul român Dacia, care va putea exporta mult mai ușor mașinile produse la Mioveni prin infrastructura rutieră.

Via Ministerul Transporturilor

Comentarii (15)

  • Ar fi trebuit sa inceapa constructia simultan pe toate loturile ca sa putem avea un termen realist de finalizare. Asa...o sa ne tot lungiiiiiim.
    19 3
  • E un termen perfect realist in Romania : 5 sectoare x 3 ani fiecare = 15 ani + intarzieri= 25 ani . E ceva neclar?
    37 3
  • Scrooge
    Super bravo....pe principiul asta o s-o avem gata in 30 de ani.
    18 3
  • Octavian
    Nasol, ne miscam ca melcul. Acesta este cel mai usor lot al acestei autostrazi. La restul e problema.

    Si economic consider ca aceasta este cea mai importanta autostrada a tarii care trebuie facuta urgent.
    12 2
  • ACE - Craiova
    Sa fie vorba de prima gluma de 1 APRILIE?!

    Sibiu - Boita este portiunea CEA MAI SCURTA si CEA MAI USOARA din traseul viitoarei autostrazi Sibiu - Pitesti...

    Dumnezeu cu mila, cand o fi gata si restul....
    21 1
  • Excelenta veste, eu unul o astept de vreo … 25 de ani. Ce bine ar fi ca si celelalte 4 sectoare sa fie macar contractate … dar nu sunt. Pentru a ajunge in acest stadiu mai au nevoie de: licitatie, decizie castigator, judecare contestatii, semnare contract, proiectare, emitere Autorizatie de Constructie, expropriere terenuri, deminare, descarcare arheologica, mutare utilitati etc … vreo 5-6 ani probabil !
    10 1
  • @Je... da... in cati ani se va face Recepția, când și unde va apărea prima fisura și alunecare de teren, când se va putea circula pe ea...și cati ani va fi închisă pana la redeschidere și reinaugurare
    12 0
  • Mai bine ati termina Sebes-Aiud...
    6 2
  • Decat 50 de santiere in letargie prin toata tara mai bine s-ar grupa toti banii anual din taxa de drum si ar construi efectiv 50-60 km autostrada / an in Romania.....In 30 de ani terminam cu toata tara
    Nu mai faci studii SPF, apoi SF, apoi se schimba cerintele tehnice, rata inflatiei, trebuie avize si aprobari noi, etc - trebuie reactualizate n-spee mii de maldare de hartii, cu studii, liste de lucrari si devize, actualizarea valorii investitiei, samd....

    Dar ce te faci ca CNADR are 6.000 si ceva de angajati?!

    Cum isi pot justifica ei activitatea cu doar 50-60 km / an?!

    Mai bine ca acum (sic?!): multe hartii = putini km de autostrazi!!!!!
    14 0
  • fan skoda
    Sunteti siguri ca nu este o gluma de 1 aprilie ?

    13 km in 3 ani ? Asta inseamna cam 4 kilometri pe an !
    Doar in Romania se poate asa ceva !!!
    10 1
  • mircea badea
    bravo pdl, inca o data o faceti lata. dar cine va voteaza va merita!
    8 2
  • Cred ca au postat stirea cu o zi mai devreme. Maine e 1 Aprilie!
    5 0
  • 11 metri pe zi.
    3 0
  • asa repede ,doar trei ani ?
    2 0
  • asa repede ,doar trei ani ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru