Tesla pregătește lansarea unui nou update pentru sistemul Autopilot: mașina va opri singură la culoarea roșie a semaforului

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Vineri, 27.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla pregătește un update pentru sistemul Autopilot care va permite mașinilor sale să oprească automat la culoarea roșie a semaforului.

Tesla lucrează în prezent la îmbunătățirea funcțiilor sistemului Autopilot, care include o serie de sisteme de asistență pentru șoferi.

Cel mai nou update pregătit de constructorul american este legat de introducerea unei funcții care va permite mașinii să se oprească singură la culoarea roșie a semaforului sau la semnul "Stop".

Noua funcție este dispoibilă în prezent pentru un număr limitat de mașini Tesla care au primit recent un update prin internet, iar utilizarea acesteia a fost demonstrată de un proprietar Model 3 în cadrul unui clip postat pe rețeaua de socializare Twitter.

Clipul arată că mașina s-a oprit singură la semafor, iar această operațiune este însoțită de o grafică specială pe ecranul din interior.

Pentru moment, Tesla nu a anunțat oficial disponibilitatea acestei funcții pentru anumiți proprietari.

Noul sistem va fi însă disponibil doar pentru clienții care au comandat în prealabil pachetul Full Self-Driving Capability pentru 7.000 de dolari și care menționează explicit că în viitor va primi o serie de funcții, printre care și "recunoașterea și reacția la semafoare și semnele stop".

Testul apărut acum pe internet sugerează că Tesla se apropie de lansarea unei versiuni finale pentru această funcție.

Via Electrek, CleanTechnica

Comentarii (16)

  • inexorabil
    Da, gata, stop, m-am lămurit: tot închinătorii la caşcaval (sau stăpânii biciului, ca să-l citez pe dl. Netam) sunt privilegiaţi. Bun, să presupunem (nu prin absurd) că aş fi şi eu un “fericit” deţinător de Tesla (chiar sunt, dar s-a rupt coada de lemn la curenta şi deci…). Problema este următoarea: dacă “maşina” opreşte “singură” la semafor, atunci pe mine, pasagerul ei, ce mă “consideră” dânsa: chior, neputincios sau idiot? Sau încă n-a căpătat “conştiinţă de sine”, ca să fie capabilă de “evaluări” ? Ar cam trebui, că doar Terminator a ajuns la seria 6.
    8 8
  • @inexo: Atenție la ce-ți dorești stimabile, mai ales dacă optezi post-deranj.&Co.Vid o Teslă updatată, că s-ar putea să nu mai ieși din ea întreg dacă îți ghicește nick-name-ul. :-)
    P.S. Crede-mă că personajul @netam-nissan există, e vecin cu mine și chiar are un Nissan Tiida Sedan... oribil, pe care-l adoră.
    Restul e, desigur, can-can.
    La bună vedere tuturor (valabil și pt ACEdikkk, pe care îi simpatizez deși nu mă cred poate) - ies acum că am puțină febră și cam tușesc... hmm, mai sînt și fumător pe lângă diabetic, dar nu contează.
    Important e doar ca dricul să nu fie e-autonom.:-)
    13 2
  • fan skoda
    Interesant. O sa fim niste legume cu masinile astea autonome. Unele sisteme de siguranta si asistenta sunt foarte bune si altele penibile.
    Nu trebuie sa mearga singura. E destul sa "ajute" soferul. Asistentul pentru unghi mort si asistentul la franarea de urgenta si poate inca cateva sunt destule. Nu trebuie sa mearga complet autonom.

    PS: S-a "intors" @Kirotractor printre noi.
    6 8
  • inexorabil
    O, da, ce surpriză spumoasă! S-a întors omul sinonim cu arta naraţiunii. Oricum, n-aş fi pariat că ne va părăsi de tot. Plus că…nu mă voi mai simţi (oarecum) abandonat (exceptând mângâierea frunzelor verzi) pe frontul ideilor semnificative. În definitiv, avem un Adevăr de apărat (doar apologetic, căci restul va face Singur), mai ales că tot mai multe stihii oculte se vor dezlănţui…Cu o ferocitate ce n-ai zice că este caracteristică unei lumi fireşti.
    8 5
  • inexorabil
    Faza asta (recte toate cele patru comentarii de aici “înroşite” deodată) înseamnă doar o prea scurtă “uvertură” la ce-am afirmat mai sus. Sau nici măcar 0,00…01 % din ce-ar fi de aşteptat dacă am fi expuşi în carne şi oase “iubitorilor” noştri…Nu, nu-i nicio “paranoia” şi niciun “delir mistic” la mijloc. Arenele cu fiare de cândva, de demult, în care erau aruncaţi silnic creştinii, vor fi reeditate, dar sub forme “noi” şi chiar mai sângeroase…Veţi vedea/simţi ce n-aţi fi crezut vreodată (aceia mai pacifişti dintre voi) – această “pandemie” nu semnalează nici măcar “începutul durerilor” (Matei 24:8). De acum încolo, “climatul” general numai pe aceste coordonate se va înscrie: o perpetuă noapte a interacţiunii umane, o nevrotică apăsare lăuntrică, o bizară (inexplicabilă) senzaţie de siguranţă şubredă (oricât de “garantată de stat”) şi de labirint fără ieşire…Iar chipuri senine nu ştiu dacă ne vor mai întâmpina pe undeva (poate doar prin biserici/mănăstiri, dar cică nici acolo nu se vor mai dărui linişte, îmbărbătare şi desfătare sufletului). De aceea ni s-a transmis: “Smeriţi-vă sub mâna cea tare a lui Dumnezeu, ca El să vă înalţe la timpul cuvenit. Lăsaţi-I Lui toată grija voastră, căci El are grijă de voi. Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia staţi împotrivă, tari în credinţă, ştiind că aceleaşi suferinţe îndură şi fraţii voştri în lume. Iar Dumnezeul a tot harul, Care v-a chemat la slava Sa cea veşnică, întru Hristos Iisus, El Însuşi, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va duce la desăvârşire, vă va întări, vă va împuternici, vă va face neclintiţi” (1-Petru 5:6-10).
    Socoteşte cineva că ar fi nevoie de interpretarea acestui pasaj?
    8 3
  • Edikkk
    Rupt de oboseală de la muncă, mai ales fiind iarnă, nu trebuie decât să greşeşti O SINGURĂ DATĂ şi nu apuci să opreşti la semafor cu culoarea roşie .... şi pac MORT !
    Sau dacă nu mort, în comă sau paralizat ca o LEGUMĂ ?

    Oare soţiei, copiilor îi interesează de "cât de bărbat eram eu" că conduceam eu cu mâinile mele şi picioarele mele aşa ????

    Când văd câţi MUNCITORI aici.... cu mână trag de volan, cu alta pe schimbătorul de viteze, cu cele două picioare dansează între cele trei pedale !!!

    Se cred mari şoferi de rally şi mai corecţi decât papa... dar cu amenzi de viteză şi accidente la activ.

    Mda.

    Munciţi măi, alţii vor confort, siguranţă şi alte plăceri în viaţă, un înot, un tenis de masă, de câmp,...
    11 6
  • Doctorul de garda
    Bai edikk, crezi ca toti sunt ca tine! Unii pot mult mai mult. Intreab-o pe
    6 3
  • Nu inteleg de ce apare Domnul Inexorabil la acest articol. E fix ca musca in lapte. Nici fan electrice/Tesla nu e si nici cine sa-i spuna "Barbate! Astazi ma doare capul!" nu are.

    Dar macar cu gura sa dea si el. La articol.

    Evident.
    4 11
  • someone
    nici macar asta nu mai stim / putem sa o facem ????
    7 0
  • inexorabil
    Tot ţoapă ai rămas…Mistificatoare şi veninoasă. Indiferent ce nick adopţi pentru o perioadă sau alta. Iar dacă nu eşti securist, sigur te afli sub influenţa lor straşnică, de aproape sau de la distanţă (oricum, nu ţi-au vârât în devlă instrucţiuni prea sofisticate, de rang academic – au răsucit doar cheiţa din mecanismul rudimentar, astfel încât, dacă “dujmanii” zic x, tu şi afinii tăi să urlaţi neapărat –x, indiferent despre ce-ar fi vorba…a, şi, desigur, să scorniţi acuzaţii, cu aerul că ar corespunde realităţii pe bază de…charismă proprie, à la CTP, care transmite un singur mesaj: “Să nu se îndoiască nimeni!”). Ba încă eşti atât de inapt intelectual, încât nu poţi realiza truismul pentru care năpârci jurate şi incorigibile ca tine vor fi încredinţate gheenei…Care nu se va termina niciodată, băiete! Atunci (la dreapta şi înfricoşata Judecată) să te văd ce-ţi poate pielea…minţii. Dar aici şi acum de! – “este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului” (Luca 22:53). Iar când mai bănuieşti pe cineva de “platitudini”, să te holbezi mai degrabă la ce scrii tu, ca să nu subliniez că, de cele mai multe ori, rămân perplex din cauza modului tău de abordare înţepenit preşcolar…mama, papa, guga, muga.

    Aluzia aceea trivială mă prefac că nu-mi este adresată, dar o voi memora…Mă mir că AM tolerează această măgărie, care este destul de inteligibilă.

    Cât despre tine, verikkkule, eu ţi-am întins recent o mână şi tu îmi răspunzi cu pumnul…Bun aşa! A fost, într-adevăr, ultimul gest de bunăvoinţă la care m-am pretat. Şi am trăit să fiu martor la o enormitate greu admisibilă: dacă manevrezi maşina cu toate membrele, automat eşti o bizarerie umană!? Dar asta le întrece pe toate: “prea multe” pedale pentru “doar” două picioare :)) Dincolo de aspectul irepresibil comic, nu pot să nu conchid: câtă dreptate reiese din profeţiile Părinţilor, ca s-o pomenesc doar pe aceasta: va veni vremea când binele/normalul va fi numit rău/anormal şi invers.

    Mă rog; cum se procedează cu lichelele de soi? Le transformi dantura în muzicuţă. Scurt/2. Dacă ar dovedi minima cuviinţă să se ţină în frâu (faţă de persoana mea), atunci i-aş lăsa şi eu în plata Domnului. Dacă nu…păzea! Ca la Rovine…
    4 4
  • inexorabil
    Mda, bine, între timp mi-am mai luat un ou roşu (în loc de Paştele care cică nu se va prăznui din cauza corona-delirului cu ochii deschişi), dar…uitaţi-vă şi la tâmpiţii ăştia de ambele sexe (care se împăunează că reprezintă “organismele internaţionale”) cum se leagă la cap fără să-i doară (în privinţa “schimbărilor climatice” şi a altor “crize”), imaginând “probleme” şi planificând “soluţii” pe/pentru o planetă încă prea liniştită pentru o omenire atât de (tenebro)tulburată.
    3 3
  • Edikkk
    Putem @someone, putem...

    Porsche Cayenne electrica se conduce mai fun decât orice porsche termică !!

    Sau dacă o să vrem mai mult fun, există PC cu jocuri auto plus volan, schimbător, pedale, ce vrei tu


    Nu trebuie să distrugem plămânii aproapelui şi natura pentru o maşină termică cu stick care pentru fiecare LITRU de combustibil aruncă în natură JUMATATE GAZE ECHIVALENT DE CARBON OBŢINUT DIN SUBTERAN !
    2 4
  • inexorabil
    Ce deprimant…Nu mai există nicio îndoială: s-a reinstaurat “obsedantul deceniu”, cu tot cu (eco)proletcultiştii lui…Iar stalinismul “justiţiar”, oarecum amorţit în ultimii ani (de când a fost concediat cuplul de comici ai ecranului Coldea-Kövesi, dar fără să li se fi rezervat şi lor beatitudinea zăngănitului de cătuşe), treptat îşi va reintra în “drepturi”, că doar Poliţia Gândirii (absolut dă driaptaaa) trebuie să aibă un precedent, adică să se inspire de la nişte “meseriaşi”, de la nişte “deschizători de drumuri”.

    Asist (mai fără voie, mai silit de împrejurări) la acest spectacol sordid (care nu va slăbi ritmul…dimpotrivă) nu cu un sentiment de abandon (de Sus…hm, le-ar plăcea farsorilor!) sau cu o ură care să mă descalifice faţă de propria-mi conştiinţă (câţi nu se arată însă – fără echivoc – “capabili” de acest gen de demonism revărsat, auto-incontrolabil), ci cu o stranie milă faţă de “fericiţii” posesori ai ochilor…deposedaţi (pe şest) de irisurile indispensabile (ochii minţii, desigur), dar, totodată, îmi dau seama că nu-i pot ajuta decât în măsura în care ar fi dispuşi ei înşişi să se ajute…Şi cum un asemenea deziderat sfidează logica nădejdii, ce şanse să se contureze oare? Vreodată?!

    Prin urmare, filosoful ortodox Petre Ţuţea ştia ce spunea: “Eu, când discut cu un ateu, este ca şi cum aş discuta cu uşa”…valabil şi în direcţia ateilor “creştini” (ceea ce face Sfântul Botez un act pur formal în privinţa vieţii lor concrete). Concluzia dumnealui a fost devastatoare: “Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba” (inclusiv pentru ei înşişi).

    Tragic este că, de la cazuri sporadice, ne vom pomeni, la un moment dat, cu toată prostimea planetară alergând în limbă după noile “realităţi” şi “tentaţii” (dar toate promovând, de fapt, “chintesenţa” Ersatz-ului), că doar ne referim la o adevărată transă (“indusă” de EMOL) cu impact (neo)religios, recte se oferă spre “consum” droguri mentale, dacă nu cumva chiar şi propriu-zise (“Corupţia ucide!” – decretase unul care se trata cu “iarbă”).

    Desigur, “aiurez”, sunt “incoerent”, nu relev “nimic” (şi ce-or mai “constata” psihiatrii improvizaţi de pe AM…sau poate – unii dintre ei – tocmiţi de ofiţerii tainelor nerostite şi atot-făcătoare/desfăcătoare, astfel încât să slujească discret, cu consemn, devotament şi nesaţ, în “biserica” infiltrării multisociale), dar mai vedem noi după nişte ani scurşi, fiindcă “taina fărădelegii” (2 Tes. 2:7) nu bate pasul pe loc (că doar “evoluează” de sute şi sute de ani, neîntrerupt).
    4 2
  • mircea badea
    dar sa accelereze cand vede galben se poate?
    6 0
  • da, se activeaza after market. Inca putina rabdare si sa urmaresti pe OLX la servici auto:

    "Resoftam calculatoare legate de asistenta la culoare rosie a semaforului.

    Resoftarea se face prin mufa de diagnoza a masinii sau in bench-mode fapt ce implica demontarea calculatorului de pe masina.

    Pretul difera in functie de model"
    1 1
  • Daca nu forteaza rosul sau daca nu da claxon cu 1-2 secunde inainte de a se face verde, e dejeaba.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru