Centrul de inginerie software Porsche Engineering din Cluj-Napoca se extinde în 2020: numărul angajaților va crește cu peste 20%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 10.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Centrul de inginerie software Porsche Engineering cu sediul la Cluj-Napoca își va extinde în acest an numărul de angajați cu peste 20%.

Porsche Engineering România a anunțat în această săptămână planuri ambițioase pentru anul 2020 pentru centrul de ingineri software pe care îl are la Cluj-Napoca. Astfel, compania a anunțat că își propune să mărească numărul de angajați la 240 de persoane, la care se vor adăuga și 24 de studenți stagiari.

În prezent, Porsche Engineering are 200 de ingineri, ceea ce înseamnă că centrul de inginerie își va extinde echipa cu peste 20% în cursul acestui an.

Pentru a acomoda noii angajați, Porsche Engineering va închiria încă 600 de metri pătrați în clădirea de birouri în care își desfășoară activitatea în prezent.

"Am investit mult în proiecte de tip concept, precum și în activități de producție, cum ar fi model based development și web development. Ne vom dezvolta competențele în ambele direcții, având în vedere că acestea sunt zonele de interes către care se îndreaptă piața auto", explică Marius Mihailovici, directorul general al Porsche Engineering România.

Inginerii din cadrul centrului de inginerie de la Cluj-Napoca dezvoltă diverse tehnologii pentru testarea mașinilor autonome, dar și tehnologii pentru siguranța mașinilor.

Centrul de inginerie a fost inaugurat de Porsche în 2016, iar un an mai târziu a fost lansat și programul de masterat Master Porsche Engineering împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin care studenții au posibilitatea de a deveni stagiari și, ulterior, angajați cu normă întreagă.

Sediul de la Cluj-Napoca este unul dintre cele șapte centre de inginerie Porsche Engineering din Europa, alături de cele din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Cehia), Shanghai și Nardo (Italia).

Via Porsche Engineering România

Comentarii (3)

  • fan skoda
    Bravo ! Bravo pentru centrul de inginerie si programe de masterat.
    Porche a dezvoltat o idee foarte interesanta. Iti poti pune amprenta pe noul 911:

    autoblog.md/foto-optiune-mai-neobisnuita-doar-7500-de-euro-costa-sa-ti-pui-amprenta-pe-noul-porsche-911/
    5 3
  • Clique
    Mda...foarte " interesant "...
    1 1
  • LEXMARK
    Bun!!!
    De acum vor fi 5...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru