Volkswagen neagă zvonurile despre întârzierea livrărilor pentru hatchback-ul electric ID.3: "Termenul stabilit pentru vară nu s-a schimbat"

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Joi, 05.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a negat speculațiile cu privire la posibila întârziere a livrărilor pentru hatchback-ul electric ID.3 din cauza unor probleme software și insistă că modelul va ajunge la clienți în vara acestui an.

Presa germană a relatat la sfârșitul lunii februarie că Volkswagen nu a reușit încă să rezolve problemele software ale hatchback-ului electric ID.3 și că, din acest motiv, livrările programate inițial pentru vara acestui an ar putea fi amânate.

Constructorul german a confirmat în mai multe rânduri identificarea unor probleme la software, iar acum anunță prin intermediul reprezentanței din Marea Britanie că modelul va ajunge la clienți conform planificării, în vara acestui an.

"Timpul de livrare pentru ID.3 nu s-a schimbat. Producția ediției de lansare a crescut pe măsură ce ne apropiem de lansarea din această vară. Obiectivul nostru este să livrăm simultan pentru clienții noștri din Europa 30.000 de unități ID.3 First Edition, pe piețele unde am avut pre-comenzi", menționează Volkswagen într-un comunicat de presă.

De asemenea, Volkswagen a confirmat din nou planurile inițiale de a actualiza software-ul cu versiunea finală înainte ca unitățile să fie livrate clienților.

"Software-ul este instalat pe mașini atunci când sunt produse la uzina de la Zwickau, iar acesta va fi actualizat la ultima versiune în vară, înainte de predarea către clienți", mai precizează oficialii germani.

Anterior, publicația germană Manager Magazin a susținut că problemele întâmpinate de Volkswagen apar la arhitectura de bază a software-ului ca urmare a incompatibilităților dintre diversele părți ale codului, motiv pentru care sutele de șoferi de teste raportează până la 300 de erori software în fiecare zi.

În plus, publicația menționa că nu mai puțin de 10.000 de tehnicieni încearcă să rezolve problemele la timp.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Daca vreti sa cititi despre:

    Autonomii, baterii si puteri motoare disponibile - oficiale - pt. VW ID.3
    insideevs.com 03.03.2020

    https://insideevs.com/news/401952/more-details-vw-id3-revealed/
    6 2
  • hazard
    Da, sigur, avem incredere. Mai asteptam un pic notificarea "ne cerem scuze" ca sa putem rade cu pofta.
    4 1
  • Daca tot trecem la electrice, cred ca putem in sfarsit sa incheiem discutia cu tehnologia si calitatea germana...pe partea electro sunt mai tari americanii, coreenii si chinezii. Ce parere aveti sustinatori ai Reichstagului?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru