Mercedes-Benz Clasa E facelift va fi expus la Geneva: modelul de clasă mare va fi disponibil cu motorizări mild-hybrid și plug-in hybrid

de Cornel Șocariciu
Vineri, 21.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz Clasa E va fi prezentat oficial în 3 martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul producătorului german va fi echipat cu tehnologii noi de siguranță și conducere semi-autonomă, în timp ce gama de motorizări va include atât unități mild-hybrid, cât și versiuni plug-in hybrid.

Mercedes-Benz a publicat lista premierelor de la Geneva. Conform documentului constructorului german, în 3 martie vom face cunoștință cu Clasa E facelift.

Primele informații și fotografii cu viitorul model de clasă mare au fost publicate de nemți în luna ianuarie a anului curent. Conform acelui raport, Clasa E va fi disponibil în versiuni sedan, break, coupe, cabrio și All Terrain.

Modelul va miza pe un design ușor restilizat și pe un interior îmbunătățit, plin cu tehnologii moderne. Viitorul model de clasă mare va putea fi echipat cu versiunea nouă a sistemului Active Distance Assist Distronic care va permite o rulare semi-autonomă în anumite condiții de trafic. Pe lista tehnologiilor de siguranță, nemții au trecut și următoarele sisteme: Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist, Active Blind Sport Assist, Parking Package 360°.

Tot pentru interior, constructorul german a pregătit un volan nou și un instrumentar digital de bord cu o diagonală de 10.25 sau 12.3 inch.

În plus, clienții vor putea comanda și un ecran central tactil tot cu dimensiuni de 10.25 sau 12.3 inch.

Gama de motorizări va include atât unități mild-hybrid, cât și versiuni plug-in hybrid. Mercedes-Benz anunță un motor pe benzină (M254) de 2.0 litri echipat cu tehnologia EQ Boost la 48V care va oferi 268 de cai putere. În același timp, motorul M256 cu șase cilindri va fi disponibil și el într-o variantă mild-hybrid cu 362 CP. Producătorul german va plusa și cu o versiune plug-in hybrid diesel+electric cu autonomie de peste 100 de kilometri.

Tot în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Mercedes-Benz va expune și versiuni de performanță semante de divizia AMG.

Pe lista noutăților pregătite pentru evenimentul elvețian, nemții au trecut noua versiune a camper van-ului Marco Polo, conceptul Vision AVTR și două SUV-uri AMG. Cel mai probabil, divizia de performanță va expune noile AMG GLE 63 Coupe și AMG GLB 45. 

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Varianta PHEV cu autonomie de 100 km este una cu adevarat salutara....Sa vedem insa si pretul, daca sare bine de 50-60.000 Euro...ne mai gandim?!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru