Volkswagen testează viitorul Tiguan R: SUV-ul de performanță va miza pe un motor de 2.0 litri cu 300 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 20.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește Tiguan R, versiunea de performanță a SUV-ului compact urmând să debuteze în cursul anului. Modelul va fi echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri cu 300 CP.

Volkswagen pregătește un facelift pentru actuala generație Tiguan (foto), iar conform unui raport, SUV-ul compact va fi disponibil și într-o versiune de performanță R.

Fotografii spion au surprins viitorul Tiguan R în timpul unor teste desfășurate în zona de nord a Europei. SUV-ul de performanță fi dezvoltat pe o versiune îmbunătățită a platformei MQB și va miza pe o serie de accesorii de caroserie mult mai agresive comparativ cu cele pregătite pentru versiunile "civile".

Nemții vor introduce un spoiler frontal nou, praguri modificate, un difuzor spate și o aripă generoasă amplasată pe hayon. În același timp, sistemul de evacuare va fi echipat cu patru terminații. Toate aceste elemente de caroserie ar urma să fie derivate din cele utilizate în prezent pe T-Roc R.

Totodată, viitorul Volkswagen Tiguan R va miza pe un motor pe benzină de 2.0 litri cu 300 de cai putere și 400 Nm. Resursele vor fi gestionate de o cutie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală 4Motion.

Nemții vor pregăti și un sistem de frânare mai performant, dar și un set de amortizoare adaptive special croite pentru ca SUV-ul să aibă un comportament dinamic sportiv.

Aceleași surse menționează că Volkswagen Tiguan facelift și Tiguan R vor fi lansate în cursul acestui an.

Via | Auto Express

Comentarii (3)

  • fan skoda
    Karok e mai bun ca tiguan.
    2 12
  • sa spunem ca Skoda Karoq ar fi mai buna ca VW Tiguan, de ce este nevoie sa trollam?
    1 0
  • fan skoda
    @airviewer

    Din pacate copia mafia fan skoda loveste din nou si trolleaza. Acel comentariu de mai sus nu este al meu ci este al copiei mafia fan skoda
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru