Oficial: Luca de Meo este noul CEO Renault

de Paul Cosma
Miercuri, 29.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat oficial că Luca de Meo este noul său CEO, confirmând informațiile din ultimele săptămâni. Noul CEO Renault își va începe mandatul abia de la 1 iulie 2020. Interimatul va fi asigurat în continuare de Clotilde Delbos, care ar urma să devină “mâna dreaptă” a lui de Meo din luna iulie.

Board-ul Renault și președintele Jean-Dominique Senard au anunțat finalizarea procesului de selecție și numire a noului CEO al companiei.

Așa cum toate informațiile o indicau, noul CEO Renault este Luca de Meo, cel care plecase de la șefia Seat la începutul lunii ianuarie.

Mandatul său la conducerea Renault va începe în data de 1 iulie 2020, iar interimatul va fi asigurat în continuare de Clotilde Delbos. Din luna iulie, Delbos va deveni “mâna dreaptă” a lui de Meo.

Născut în 1967 la Milano, Luca de Meo are o experiență de peste 20 de ani în industria auto. Și-a început cariera la Renault, după care a lucrat pentru Toyota Europe și în cadrul grupului Fiat, acolo unde s-a ocupat de brandurile Lancia, Fiat și Alfa Romeo.

În 2009, s-a alăturat grupului Volkswagen ca director de marketing. Din 2015 și până la începutul acestui an, Luca de Meo a fost CEO-ul Seat.

Via Renault

Comentarii (2)

  • La vremuri noi tot noi. PLimbari in cerc inchis, cartel global si falsa concurenta.
    Important e sa ne ciorovaim in continuare care marca e mai cu motz ca am luat-o noi cind de fapt...
    17 0
  • Cu-n italian la conducere, Renault este pe drumul cel bun.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru