Versiunea de serie a conceptului Nissan Ariya va miza pe sistemul de propulsie e-4orce: două motoare electrice și tracțiune integrală

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 08.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia târgului de tehnologie CES 2020, Nissan a oferit câteva detalii despre un nou sistem electric de propulsie. Acesta se numește e-4orce și va fi introdus în premieră pe versiunea de serie a conceptului Ariya.

La finalul anului trecut, Nissan a prezentat conceptul Ariya (foto) în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Prototipul electric anunță o nouă direcție de design pentru constructorul nipon în "era condusului autonom".

Între timp, reprezentanții Nissan au anunțat că până la finalul anului viitor vom face cunoștință cu versiunea de serie a SUV-ului Ariya. Modelul va fi unul electric și va miza pe noul sistem de propulsie e-4orce (e-force).

În cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas, Nissan a făcut o demonstrație cu noul sistem electric de propulsie. E-4orce este format din două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, iar conform producătorului nipon, "sistemul de tracțiune integrală a fost dezvoltat pornind de la informațiile acumulate în timpul dezvoltării off-roader-ului Patrol".

Sistemul e-4orce utilizat în cadrul demonstrației de la CES a fost montat pe un exemplar Nissan Leaf.

"Comportamentul sistemului oferă încredere celui aflat în spatele volanului, dar și un plus de plăcere în timpul șofatului.

Această tehnologie promite dinamică de top, dar și un comportament bun pe suprafețe alunecoase", a declarat Takao Asami, vicepreședintele departamentului de Cercetare din cadrul Nissan.

Pentru moment, reprezentanții companiei nipone nu au oferit informații nici despre puterea totală a sistemului electric și nici despre capacitatea bateriilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru