Inginerii Continental din România au contribuit la dezvoltarea serverului de aplicații pentru Volkswagen ID.3: acesta permite actualizări software prin internet

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Vineri, 20.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serverul de aplicații disponibil pe hatchback-ul electric Volkswagen ID.3 a fost dezvoltat de o echipă internațională Continental, inclusiv cu ingineri din Sibiu, Timișoara și Iași.

Posibilitatea de a face update-uri software printr-o conexiune wireless securizată este o funcție întâlnită din ce în ce mai des în cadrul constructorilor auto, mai ales că acest lucru are ca avantaj major introducerea unor actualizări fără necesitatea unei vizite la service.

Întrucât nu reprezintă domeniul lor principal de activitate, cei mai mulți producători apelează la companii specializate în dezvoltarea unui astfel de software, iar unul dintre exemple este Volkswagen.

Pentru hatchback-ul electric ID.3, constructorul german a apelat la Continental. Astfel, serverul de aplicații disponibil pe Volkswagen ID.3 a fost dezvoltat de o echipă internațională din care au făcut parte inclusiv ingineri români din Sibiu, Timișoara și Iași.

Prin posibilitatea de a fae update-uri online, ID.3 se transformă astfel într-un dispozitiv al conceptului cunoscut sub numele de Internet of Things (Internetul lucrurilor), care înglobează toate dispozitivele capabile să se conecteze la internet.

"Mulțumită noii arhitecturi de server, vehiculele vor fi actualizate mai ușor și mai repede decât astăzi.

Prin urmare, facem din mașină o parte integrantă a internetului lucrurilor, contribuind la funcționalitatea și confortul ridicat din vehicul", explică Helmut Matschi, membru al comitetului executiv din cadrul Continental.

Pe lângă update-urile prin internet, serverul dezvoltat de Continental permite afișarea în timp real a stațiilor de încărcare sau planificarea rutei prin intermediul aplicației de navigație.

Via Continental

Comentarii (7)

  • IT.mania
    internetu lucrurilor my ass... pe cand si al oamenilor?
    13 3
  • Sunt satul de lauda ca avem cei mai buni it-isti. Cica suntem dati dracu la informatica dar romanii nu sunt in stare sa faca un soft la anaf sau chestii mai usoare, sa vezi in timp real cand iti vine autobuzul in statie.p.s. un server de aplicatii de la care te poti updata wireless e fix pix in anul 2020,au descoperit si astia apa calda...
    12 7
  • Nu intelegi nimic din IT si nici din viata reala. Exista IT-isti buni in Romania, dar nu cand au client statul. In principal, (intotdeauna) vina e din partea statului al carui reprezentant este incompetent (numit pe criteria politice). Rezultatul se vede. Incompetenta este o boala raspandita in aceasta tara, vezi si pe unii comentatori de aici, incapabili sa gandeasca dincolo de clisee si generalizari.
    10 6
  • N-am zis bre ca inteleg ceva,eu mi-am zis oful,m-am saturat sa aud ca a doua limba la Microsoft e romana,cat de tari suntem pe informatica cand pe mine chestiile astea nu ma incalzesc in viata de zi cu zi cu absolut nimic. N-ai platit niciodata o amenda de doua ori ca s-a belit softul la anaf? Eu da,stiu ca statul e de vina nu braviinit-isti romani,dar cu ce ma incalzesc pe mine stirile cu ce it-isti competenti avem,ce castig am de pe urma lor cand statul e incapabil sa imi elibereze o autorizatie online. Nici la privati nu e treaba mai buna,incearca sa te bransezi la gaze si sa faci ceva online.
    8 1
  • @Tatraurs: ca unu care lucreaza in domeniu pot sa-ti spun ca exista softaci buni, pe bune ca exista. Dar e la fel de adevarat ca in Romania se produc chestiile usoare de obicei, se munceste cu multi juniori, se face mult support, munca platita la ora ieftin, chestii de genul asta. Partea de conceptie si de creier, aia platita cel mai bine ramane rezervata pentru "strainezia".

    Softurile din sistemul de stat: ai observat si tu, ca si mine, ca niciodata softurile responsabile sa-ti ia banii nu se strica? Ca eu am observat. Si nu-s cu teoria conspiratiei. E o simpla observatie. Orice alt comentariu e de prisos, cred eu. :)
    7 0
  • andrei
    Tatraurs: tu stii cum se procedeaza? hai sa te luminez eu: se ia firma X care TREBUIE sa castige licitatia/contractul/whatever, firma abia infiintata de regula si cu oameni platiti super prost. evident, nici gand de softistii aia buni pe care ii visam noi. mai nou, te obliga sa dovedesti ca ai angajati mai capabili. asa ca se procedeaza asa: se iau unii mai capabili, sunt tinuti pana la castigarea licicitatii si apoi pa si la revedere (evident, sunt platiti, dar nu asta conteaza).

    Concluzia: nu ai softuri bune ca NICI NU SE VREA, se vrea sifonarea banului public. si atat. ei tot ce vor e sa faca un soft oricat de prost, cu investitie minima ca spagile din banii de contract se dau. asa ca atat timp cat nu se va vrea nu vei avea softuri bune in institutiile publice.

    dar nu are nicio legatura cu stirea. contractele pe bune nu ajung la firme din astea.
    6 0
  • Parere
    Continental este acuzat in SUA in fiecare an sunt 3000 de victime cauzate de soft-urile lor. Cine dracu' mai are incredere in ei? Este un scandal intreg in SUA, dar in Romania asemenea stiri nu ajung.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru