Un nou teaser video cu Toyota GR Yaris: piloții care au concurat anul acesta în WRC sub culorile niponilor vorbesc despre experiența alături de noul Hot Hatch

de Cornel Șocariciu
Joi, 19.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat un nou teaser video cu viitorul Hot Hatch GR Yaris. De această dată, Ott Tanak, Kris Meeke și Jari-Matti Latvala, piloții care au concurat pentru Toyota în 2019 în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, vorbesc despre experiența în compania noului Hot Hatch.

În urmă cu o lună, Toyota a anunțat că va lansa un Hot Hatch bazat pe actuala generație Yaris. Modelul a fost pregătit de divizia Gazoo Racing și a primit o serie de elemente derivate din cele utilizate de niponi pe versiunea de competiții Yaris WRC.

Inițial, prezentarea a fost programată pentru 17 noiembrie cu ocazia Raliului Australiei, însă a fost amânată din cauza unor puternice incendii de pădure din acest stat. Între timp, reprezentanții Toyota au anunțat că viitorul Hot Hatch va fi expus în 10 ianuarie în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Pentru a mai îndulci așteptarea fanilor, reprezentanții Toyota au publicat un nou teaser video cu viitorul GR Yaris. De această dată, japonezii au pregătit câteva cadre cu experiența trăită la volanul noului Hot Hatch de piloții care anul acesta au concurat alături de Toyota în WRC. Ott Tanak, Kris Meeke și Jari-Matti Latvala sunt cei trei piloți care au pregătit câteva cuvinte despre noul GR Yaris. Totodată, în clipul pregătit de niponi își face apariția și Tommi Makinen, directorul sportiv al echipei Toyota Gazoo Racing WRT (World Rally Team).

Până în prezent, Toyota nu a oferit niciun fel de informații tehnice despre noul Hot Hatch, cu excepția faptului că va fi echipat cu un sistem de tracțiune integrală și cu o transmisie manuală.

În urmă cu câțiva ani, Toyota a "testat" piața versiunilor Hot Hatch cu Yaris GRMN.

400 de unități au fost alocate pieței din Europa, iar Hot Hatch-ul fusese echipat cu motorul de 1.8 litri supraalimentat cu compresor mecanic capabil să dezvolte 212 CP și 250 Nm.

Comentarii (2)

  • asta da masina de weekend zbanghiu. e netul plin si cu una nemascata alba sublima si ca forma
    multe supozitii pana apare, ca ar fi 4x4 cu electric pe spate sau hibrid cu cv manuala si alte balarii fantezii
    in orice caz ieftina nu va fi
    13 0
  • Da GR-4 cica de fapt
    https://www.alvolante.it/news/toyota-yaris-gr-4-2020-spy-366267

    Si ar avea vreo 270 CP din 1.5 turbo dupa italieni dar nu cred. Sigur are si ceva pt emisii
    Precedenta 2wd de 212 CP din 1.8 cu compresor volumetric folosit si de Elise a ajuns cam de colectie. Capabila dar f scumpa si mult mai urata
    Cu asta dau lovitura doar e unica in segment dupa disparitia lui Audi S1
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru