Teste Euro NCAP: 5 stele pentru Volkswagen Golf, Ford Puma, Nissan Juke și Audi Q8, 3 stele pentru Volkswagen Up!, Skoda Citigo și Seat Mii

de Daniel Popescu, Foto: Euro NCAP
Miercuri, 18.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Golf și Ford Puma au primit 5 stele în testele Euro NCAP, la fel ca Nissan Juke și Audi Q8. Între timp, modelele de oraș Volkswagen Up!, Skoda Citigo și Seat Mii au obținut câte 3 stele.

Organizația Euro NCAP a publicat în această săptămână ultima serie de rezultate pentru testele de siguranță din acest an. De data aceasta, Euro NCAP a evaluat nu mai puțin de 10 modele, însă capul de afiș este cu siguranță noua generație Volkswagen Golf.

Conform așteptărilor, noua generație a celui mai vândut model de pe piața europeană a primit 5 stele datorită performanțelor bune, așa cum o demonstrează și calificativele: 95% pentru protecția adulților, 89% pentru protecția copiilor, 76% pentru protecția pietonilor și 78% pentru sistemele de siguranță.

Cu toate acestea, Euro NCAP menționează că punctajul lui Golf a fost influențat negativ de faptul că una dintre portiere s-a deschis în timpul testului de impact lateral, ceea ce teoretic prezintă riscul ca pasagerul să fie aruncat în afara mașinii.

Volkswagen susține că Golf include standard o funcție de blocare automată a portierelor și "crede" că acest lucru ar preveni deschiderea unei portiere în cazul unui accident real.

Totuși, germanii vor investiga cauza acestei probleme.

Ford Puma - 5 stele

Ford Puma, SUV-ul produs la uzina de la Craiova, a obținut de asemenea calificativul maxim de 5 stele. Euro NCAP menționează că "Puma a avut performanțe foarte bune, cu punctaje mari în toate cele 4 categorii de teste, astfel că este una dintre cele mai sigure alegeri în segmentul cu prețuri mici".

De altfel, Puma a obținut 94% pentru protecția adulților, 84% pentru protecția copiilor, 77% pentru protecția pietonilor și 74% pentru sistemele de siguranță.

Nissan Juke - 5 stele

De asemenea, noua generație Nissan Juke a înregistrat calificative excelente și a primit stele 5 în raportul final al celor de la Euro NCAP: 94% pentru protecția adulților, 85% pentru protecția copiilor, 81% pentru protecția pietonilor și 73% pentru sistemele de siguranță.

Audi Q8 - 5 stele

Cuvinte asemănătoare pot fi menționate și pentru Audi Q8, care a primit la rândul său 5 stele la scurt timp după ce "fratele" Audi Q7 a reușit aceeași performanță.

Astfel, SUV-ul constructorului german raportează calificative de 93% pentru protecția adulților, 87% pentru protecția copiilor, 71% pentru protecția pietonilor și 73% pentru sistemele de siguranță.

Volkswagen Up!, Skoda Citogo și SEAT Mii - 3 stele

Ultima sesiune de teste a anului a adus în laboratorul Euro NCAP și trei modele de oraș dezvoltate de Grupul Volkswagen pe aceeași platformă. Surprinzător sau nu, Volkswagen Up!, Skoda Citigo și Seat Mii au primit exact aceleași calificative la toate cele 4 categorii: 81% pentru protecția adulților, 83% pentru protecția copiilor, 46% pentru protecția pietonilor și 55% pentru sistemele de siguranță.

Ca urmare a protecției modeste la pietoni și a listei scurte de sistemele de siguranță, toate cele trei modele au primit 3 stele.

De asemenea, Euro NCAP a mai testat SUV-ul Aiways U5 produs în China, care a primit 3 stele, dar și modelele britanice MG ZS EV și MG HS, care au primit câte 5 stele.

Via Euro NCAP

Comentarii (9)

  • ACE - Craiova
    Bravos FORD - Puma este al doilea model romanesc ce obtine 5 stele la testele EURONCAP, dupa B-max!!!!

    Pacat de Citigo & Co. - doar 3 stele - asa cum a ticipam si eu ca nu poate obtine mximum de siguranta!
    14 13
  • Golf_"etalonul clasei"
    Catre toti fanii Golfului, intrebare:
    Cum de a reusit sa i se deschida portiera spate, daca tot e un exemplu pentru toti?
    Cam urat exemplu, din partea "ingineriei germane"
    17 7
  • Pentru fanii Vw,Passat b8 tocmai ce a picat testul elanului la spanioli. Alt exemplu de inginerie germana,si e ai modelul r line cu suspensie sport.Bineinteles,in toate testele(inclusiv pe am) toti lauda tinuta lui de vis.Dracu,e un golf umflat cu pompa,normal ca se aseaza ca o caruta in curbe.
    https://youtu.be/qukAOirO_SE
    20 8
  • @Ace - Craiova...Model romanesc? Noi chiar nu avem niciun merit pentru cele 5 stele.
    16 6
  • ACE - Craiova
    @Aha
    Da, este un produs ROMANESC: se reflecta in economia noastra, in modul cel mai DIRECT posibil, asigura (impreuna cu modelul Ecosport) 6.400 locuri de munca in Fabrica FORD din Craiova si alte cateva mii in alte fabrici din Romania, platesc taxe si impozite consistente si reprezinta un motiv de mandrie pentru toti romanii, in tara si in lume - exact cum se intampla si cu brandul DACIA!

    Asa cum sunt mandri si ungurii ca au fabrici MERCEDES BENZ, AUDI, BMW, SUZUKI....Am uitat pe cineva?!
    14 15
  • @ACE - Craiova Conceptia, proiectul, tehnologia, viziunea sunt Ford 100%, noi decat cu asamblarea, mana de lucru. De aici si pana sa ne arogam faptul ca e produs romanesc e cale lunga. Produse romanesti poti sa spui ca spui ca sunt ciocolata ROM, pufuletii cu surprize sau salamul de Sibiu de conceptie romaneasca 100%.
    20 8
  • Fara alehas
    @ ACE-Craiova
    Nu e ,,un produs ROMANESC,,. Ci doar ansamblat in Ro., ceea ce nu e rau deloc (sunt de acord cu tine).
    p.s. Mult mai naspa va fi un vw/skoda fabricat in Turcia cu circa 75 % piese chinezesti si pret nemtesc ,,cu discount,,.
    17 4
  • ma uit la fata golfului-8 dupa crash parca e mai frumusel asa decat inainte de buseala :>)
    interesant ca nimeni nu intrece mazda cx-30 cu 99% la protectie sofer + locu mortului.
    nici macar volvo laudate ca sint motivat supraponderale
    24 0
  • Parere
    Nu inteleg de ce a primit 5 stele Golf-ul. Aia este o eroare majora de siguranta si ar fi trebuit depunctat serios.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru