Primul teaser video dedicat noii generații Seat Leon: modelul de clasă compactă va fi prezentat în 28 ianuarie

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 18.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a publicat primul teaser video cu noua generație Leon. Modelul producătorului spaniol va fi prezentat în 28 ianuarie și va prelua o parte dintre elementele de interior ale noului Volkswagen Golf.

SEAT pregătește o nouă generație Leon. În ultimele luni, modelul de clasă compactă a fost surprins în timpul testelor desfășurate pe circuitul de la Nurburgring sau pe drumurile publice, însă reprezentanții producătorului iberic nu au oferit detalii cu privire la noua generație.

Acum, constructorul spaniol a publicat primul teaser video și primele informații referitoare la noul Leon. Modelul de clasă compactă va fi prezentat în 28 ianuarie, vânzările urmând să debuteze în cursul anului viitor.

Pentru noul Leon, Seat a pregătit faruri cu design modificat și cu o semnătură restilizată. De asemenea, stopurile au acum o formă diferită, integrează lumini dinamice de semnalizare și sunt unite cu o baghetă luminoasă. În plus, teaserul video pregătit de Seat scoate în evidență și viitoarele lumini de întâmpinare atent ascunse în carcasele oglinzilor.

La interior, Seat propune o planșă de bord inspirată de cea a noului Golf. În cadrele care apar în teaserul video observăm un nou instrumentar digital de bord și un ecran central orientat către șofer.

Deși imaginea cu interiorul este una întunecată, cel mai probabil, cele două ecrane vor fi "unite" de același surport vitrat. Totodată, pe tunelul median își face apariția același selector de viteze minuscul care a debutat pe noul Golf. Sistemul de iluminare ambientală va fi și el unul complet nou.

Gama de motorizări a noului Seat Leon va include atât unități pe benzină, cât și versiuni diesel. Totodată, producătorul spaniol va oferi și două variante plug-in hybrid, sistemele urmând să fie preluate din gama noului Volkswagen Golf. Modelul producătorului german este disponibil în versiuni plug-in hybrid de 204 CP și 245 CP.

Comentarii (4)

  • ecosportivu
    I told you so Cupra Formentor = Seat Leon
    13 0
  • Imi place semnatura luminoasa a stopurilor. Am mai vazut o implementare la fel de reusita la Lexus UX. S-a mai incercat pacalirea aceluiasi efect la modele mai accesibile precum Kia Sportage, Honda Civic Tourer si Renault Megane.

    Dar daca Golf 8 este in practica un Golf 7 trecut printr-un facelift major, ne putem astepta acelasi tratament si pentru Leon. Sunt curios cum va evolua calitatea materialelor la interior din prisma reorganizarii interne a bradurilor VAG. Ma astept la calitate peste Skoda, dar teoretic sub Golf. Deci, fete din plastic la usi pentru locurile din spate.
    8 3
  • andrei
    daca e cum e acum leon fata de g7, ceva mai slab pe dinauntru dar si mai ieftin, ma declar interesat. depinde insa cu ce vine.
    7 2
  • Parere
    Semnatura LED este preluata identic de la Seat Tarraco, nici macar aici nu au fost in stare sa vina cu ceva nou. In rest, este o combinatie intre un Golf mai ieftinache (desi Golf 8 a ajuns ieftin rau la cum arata) si ceva de la Skoda Octavia.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru