Negocieri cu sindicatele: Audi ar urma să concedieze 9.500 de angajați până în 2025

de Paul Cosma
Marti, 26.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va concedia 9.500 de angajați până în 2025, potrivit unor surse care au participat la negocierile dintre sindicate și constructor. Cei 61.000 de angajați din Germania au joburile “asigurate” până în 2029.

La începutul anului, Audi a transmis că vrea să economisească până la 15 miliarde de euro în următorii 3 ani, una dintre soluții fiind reducerea pozițiilor din management.

“Un lucru este limpede, costurile sunt prea mari,” a spus atunci Bram Schot, șeful Audi, pentru presa germană.

În contextul reducerii costurilor, Audi poartă negocieri cu sindicatele pentru concedierea unui număr considerabil de angajați. Surse citate de Reuters susțin că ar fi vorba despre 9.500 de persoane până în 2025, informație pe care Audi a refuzat să o comenteze.

Alte surse spun că angajații Audi din Germania (circa 61.000) vor fi feriți de concedieri până în 2029. Un purtător de cuvânt al producătorului german a transmis că negocierile progresează, iar un anunț oficial va fi făcut în cel mai scurt timp.

La sfârșitul anului trecut, Audi a transmis că vrea să investească peste 10 miliarde de euro în mașini electrice, digitalizare și vehicule autonome.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Adrian
    Daca o masina electrica are cica 30% subansamble fata de una obisnuita, de ce constructorii nu ar concedia si ei 70% din forta de munca? Hai nu 70%, dar poate 30%. Mai ales acum cu avansul sistemelor automate si al robotilor.
    4 2
  • Bre nea Adi, să vedem cine le mai cumpără căruțele daca tot dau oameni afară. Să dea afară 90% din oameni că să ia top 10 salarii cu 100% mărite. Milionarilor și miliardarilor le trebuie mai multe, ca-s săraci. Adevărata vorba aia: in lumea asta sunt multi săraci pt că nu pot fi saturați cei bogați.
    10 0
  • Un lucru este clar, cei bogați vor si mai mulți bani
    Robotizarea si automatizare duce la eliminare omului din procesul de fabricare,producție.
    Se va întâmpla și acest lucru pentru ca lumea e nebuna
    4 0
  • Adrian
    TRAIASCA CAPITALISMUL ! (evident cacofinia e intentionata !)
    Jos socialismul !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru