Ford anunță un nou sistem de infotainment: SYNC 4 va fi integrat pe ecrane de până la 15.5 inch și va oferi răspunsuri personalizate în funcție de obiceiurile fiecărui șofer

de Cornel Șocariciu
Joi, 31.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford pregătește o nouă versiune a sistemului de infotainment SYNC. Varianta îmbunătățită va fi introdusă începând cu 2020 și va fi personalizată în funcție de modelul Ford cumpărat.

În ultimii ani, producătorii auto au investit sume mari pentru dezvoltarea unor sisteme de infotainment din ce în ce mai performante. Au apărut tehnologii capabile să fie controlate prin gesturi, au fost introduși asistenți virtuali care vin cu sugestii în funcție de nevoile șoferilor, iar serviciile Apple CarPlay și Android Auto au devenit din ce în ce mai bune.

Acum, producătorul american Ford a publicat o serie de informații referitoare la viitorul SYNC 4, sistemul de operare urmând să fie introdus pe modelele noi începând cu 2020.

Mulțumită informațiilor stocate în cloud și a unui sistem avansat pentru recunoaștere vocală, viitorul sistem va fi capabil să ofere o serie de rezultate și funcții mult mai apropiate de nevoile clienților. Sistemul va oferi informații în timp real despre trafic, o copie a manualului de utilizare în format digital și serviciile Apple CarPlay și Android Auto într-o versiune wireless.

În funcție de modelul achiziționat, Ford promite o interfață și funcții diferite.

Spre exemplu, pentru viitoarele modele cu ecran de 12 inch, Ford va introduce o funcție de tip split-screen cu ferestre de dimensiuni diferite în funcție de meniul ales. Pentru versiunile cu ecran de 15.5 inch, Ford va introduce funcția Adaptive Dash Card. Aceasta va realiza un top al celor mai folosite funcții pe care le va integra într-o bandă orizontală aflată la baza ecranului pentru ca accesul să fie realizat și mai rapid.

"În funcție de ecranul ales, clienții Ford vor avea parte de o experiență personalizată. SYNC 4 va sosi nu doar cu ecrane de o calitate mai bună, ci și cu servicii multi-tasking", a declarat Gary Jablonski, șeful departamentului care se ocupă de dezvoltarea noului sistem de infotainment.

Așa cum era normal, puterea de procesare a noului sistem se va dubla, astfel încât răspunsul oferit să fie mult mai rapid. Totodată, Ford menționează că sistemul va fi capabil să învețe din lucrurile pe care șoferul le face, astfel încât să ofere răspunsuri și să facă sugestii cât mai apropiate de stilul fiecăruia.

Comentarii (2)

  • Sa vedem cu ce imbunatatiri vine, versiunile anterioare au fost proaste rau, limitate si enervante, cu bug-uri si rateuri care le facea aproape inutilizabile, cred ca oricare alta marca le-a avut mai bune.
    4 1
  • Sync 1 si 2 au fost niste rateuri intr-adevar, in perioada aia toti producatorii cautau sa aiba un sistem stabil si performant...dar sync 3....pe care de altfel il am pe masina, deci nu vorbesc din burta...este mult mai reusit...se misca bine, fara lag...are functiile decente de care sa te bucuri....fara de fratii japonezi sau francezi sync 3 mi se pare mai bun....intr-adevar...ce ofera grupul vag e mai avansat....dar probabil ca asta e si scopul sync 4.....
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru