Nissan prezintă conceptul electric Ariya: două motoare electrice și o nouă direcție de design pentru “era condusului autonom”

Publicat miercuri, 23.10.2019 09:42 de Paul Cosma

Nissan Ariya, conceptul unui SUV 100% electric ce a fost lansat la Salonul Auto de la Tokyo, anunță o nouă direcție de design pentru constructorul nipon în “era condusului autonom”. Conceptul Nissan Ariya beneficiază de două motoare electrice, un display de 12.3 inch și o nouă tehnologie ProPILOT 2.0.

Salonul Auto de la Tokyo, ajuns la cea de-a 46-a ediție, propune ca de obicei o serie de modele noi și concepte interesante.

Unul dintre ele este Nissan Ariya, conceptul ce prefigurează un viitor SUV 100% electric pentru constructorul nipon. Ariya beneficiază de două motoare electrice și un sistem multimedia al cărui display are o diagonală de 12.3 inch.

Din păcate, japonezii nu oferă detalii tehnice despre puterea motoarelor, capacitatea bateriilor sau autonomie.

În schimb, Nissan ne anunță că Ariya reprezintă o nouă direcție de design pentru “era condusului autonom”. De altfel, conceptul electric dispune de noua tehnologie ProPILOT 2.0, care promite rularea autonomă chiar și cu schimbarea benzilor de circulație.

Nissan susține că, prin sistemul de navigație și o multitudine de senzori, conceptul Ariya este capabil să efectueze depășiri de unul singur și să părăsească autostrăzile. Șoferul trebuie să aibă ambele mâini pe volan și să apese un buton pentru a-și da acordul înainte de startul acestor “operațiuni”.

Via Nissan

  • dan_grc, miercuri, 23.10.2019 09:51

    Noua directie de design Nissan este indicata de spatele de Audi ? Tot e bine, macar are personalitate acum.

  • andrei, miercuri, 23.10.2019 10:23

    foarte interesante sistemele autonome. asa da!

  • someone, miercuri, 23.10.2019 12:01

    intrebare: fara ironie sau rautate, "condus autonom" nu e o contradictie in termeni? nu ar fi mai potrivita expresia "deplasare autonoma" ?