Ultima etapă a Campionatului Național de Super Rally se desfășoară sâmbăta aceasta în Capitală: un fost pilot în WRC va concura cu un model electric

de Cornel Șocariciu
Luni, 21.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultima etapă a Campionatului Național de Super Rally va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, în București. Anul acesta, competiția stradală include și o grupă dedicată exclusiv modelelor electrice.

Weekend-ul acesta, pasionații de motorsport își pot da întâlnire în București. Ultima etapă a Campionatului Național de Super Rally se desfășoară sâmbătă, 26 octombrie, pe bulevardul Kiseleff, între Piața Presei și Arcul de Triumf.

Anul acesta, Campionatul Național de Super Rally a pregătit patru etape: Mangalia, Târgu Mureș, Craiova și București. În cadrul etapei din București, fanii vor putea admira atât mașini care au concurat pe probele de asfalt și macadam din cadrul Campionatului Național de Raliuri, cât și mașini de competiție care au făcut performanță în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Schița traseului pentru etapa Trofeul București.

Pentru moment, listele de înscrieri încă nu s-au închis, însă știm că la start îi vom vedea pe Titi Aur, Bogdan Marișca, Mihai Leu, Costi Stranic sau Dani Oțil. În plus, anul acesta, Campionatul Național de Super Rally a inclus și o categorie dedicată exclusiv mașinilor electrice.

O echipă "electrică"

În cadrul rundei din București, fanii sporturilor cu motor vor putea admira două astfel de mașini: un Volkswagen e-Golf (pilotat de Sorin Ghișoi) care face parte din proiectul Kaufland e-Rally Team, și un Ford Fiesta pregătit și pilotat de austriacul Manfred Stohl, fost concurent în Campionatul Mondial de Raliuri.

Cel mai bun rezultat al acestuia a avut loc în sezonul 2006 atunci când a încheiat campania din Mondialul de Raliuri pe poziția a patra. În cadrul grupei PWRC (categorie dedicată mașinilor de producție, Grupa N), Manfred Stohl are la activ un titlu de campion obținut în anul 2000.

"Pentru noi este o onoare să ne întâlnim cu o personalitate ca Manfred Stohl la București. Mă bucur că organizatorii l-au invitat alături de modelul electric. În felul acesta, publicul are ocazia să înțeleagă importanța unui proiect sustenabil, așa cum este și al nostru", a declarat Sorin Ghișoi.

Proiectul Kaufland e-Rally Team este dezvoltat de echipa Cox Motorsport și sprijinit de Kaufland România, iar prototipul a fost dezvoltat în colaborare cu inginerul francez Marc Areny și cu echipa lui de specialiști internaționali de la EV România.

Exemplarul Volkswagen e-Golf care face parte din proiectul Kaufland e-Rally Team.

Competiția va debuta sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 8:30, atunci când sunt programate manșele de calificări.

Finala va avea loc între orele 15:00 și 18:00.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru