Kia lansează versiuni plug-in hybrid pentru XCeed și Ceed Sportswagon: autonomie de 60 de kilometri, vânzările încep în 2020

de Paul Cosma
Luni, 02.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat lansarea versiunilor plug-in hybrid pentru XCeed și Ceed Sportswagon. Autonomia electrică este estimată la 60 de kilometri, iar sistemul de propulsie dezvoltă un total de 141 de cai putere și 265 Nm. Vânzările celor două modele cu versiuni PHEV vor începe din 2020.

Kia își extinde oferta pentru modelele din familia Ceed. Atât XCeed, cât și Ceed Sportswagon vor beneficia, începând din 2020, de versiuni plug-in hybrid.

Sistemul de propulsie hibrid este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri și un motor electric de 44.5 kW pentru un total de 141 de cai putere și un cuplu de 265 Nm. Capacitatea bateriei este de 8.9 kWh, care oferă o autonomie estimată la 60 de kilometri pentru ambele modele.

Ansamblul hibrid este cuplat la o cutie automată 6DCT cu șase trepte. Pentru Ceed Sportswagon, Kia estimează o accelerație 0-100 km/h în 10.8 secunde, respectiv 11 secunde pentru XCeed.

XCeed și Ceed Sportswagon cu versiuni PHEV vor fi produse la uzina din Žilina, Slovacia, o premieră pentru brand în Europa.

Via Kia

 

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    De la anul vor incepe productia in Europa si pentru KIA e-Niro si HYUNDAI Kona EV, tot in Slovacia - dubland practic capacitatea de a produce vehicule electrice, in cadrul concernului...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru