Pininfarina Battista va debuta public pe 16 august, la Pebble Beach: hypercar-ul electric parcurge ultimele etape ale programului de dezvoltare

Publicat luni, 15.07.2019 11:54 de Paul Cosma

Pininfarina Battista, hypercar-ul electric de 1900 de cai putere, își va face debutul în fața publicului în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, în data de 16 august. Programul de dezvoltare a ajuns la ultimele etape de testare, urmând ca hypercar-ul să se prezinte în fața clienților într-o formă “evoluată” și cu un design nou al părții frontale.

După ce au fost achiziționați la finalul anului 2018 de compania indiană Mahindra, italienii de la Pininfarina au prezentat în martie, la Geneva, un hypercar electric de 1900 de cai putere care va fi livrat clienților începând cu anul 2020.

Aflat într-un continuu proces de dezvoltare și testare în ultimele luni, Battista se apropie de momentul în care își va face apariția în fața publicului larg. Debutul este programat în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, în data de 16 august 2019.

Echipa condusă de directorul de design Luca Borgogno va prezenta o versiune “evoluată” a lui Battista, ce presupune un design nou al părții frontale, special creat pentru atragerea clienților.

Reprezentanții Pininfarina spun că Battista va fi cea mai puternică mașină creată și construită vreodată în Italia. Livrările celor 150 de exemplare vor începe la finalul anului 2020, potrivit informațiilor oficiale.

Cei doar 150 de clienți se vor putea bucura de următoarele performanțe: mai puțin de două secunde pentru 0-100 km/h, 0-300 km/h în mai puțin de 12 secunde și o viteză de top de 350 de km/h. De cealaltă parte a spectrului performanțelor, Pininfarina Battista poate oferi o autonomie electrică maximă de 450 de kilometri cu ajutorul pachetului de baterii în forma literei T împrumutat de la Rimac, constructorul croat al lui C_Two, "concurentul" principal al lui Battista. Capacitatea totală a pachetului de acumulatori este de 120 kWh.

Prețul unui exemplar Pininfarina Battista este de aproximativ 2 milioane de euro, urmând ca 50 dintre unități să ajungă în Europa.