Rezultate Euro NCAP: Tesla Model 3, cel mai bun rezultat pentru sisteme de asistență. Skoda Scala, cea mai bună protecție pentru pasagerul din dreapta

de Paul Cosma, Daniel Popescu
Miercuri, 03.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model 3 a devenit mașina cu cel mai bun rezultat pentru sistemele de asistență în testele Euro NCAP din 2019, în timp ce Skoda Scala a obținut cea mai bună protecție pentru pasagerul din dreapta. Ambele modele au primit 5 stele, la fel ca Mercedes-Benz Clasa B și GLE.

Euro NCAP a publicat rezultatele celei mai noi sesiuni de teste de siguranță, iar 4 dintre cele 6 mașini supuse crash-testelor au obținut punctajul maxim: 5 stele la general. Acestea au fost Tesla Model 3, Skoda Scala și două modele de la Mercedes, Clasa B și GLE.

Capul de afiș al testelor a fost Tesla Model 3, care a primit calificativul maxim de 5 stele, iar Euro NCAP a dezvăluit că acesta a devenit modelul cu cel mai bun punctaj la capitolul sistemelor de asistență dintre mașinile testate după noul protocol introdus în 2019.

"Performanța Model 3 în testele pentru sistemele de asistență a impresionat în mod deosebit, datorită unor sisteme superbe de asistență precum Lane Assist, Speed Assist și Autonomous Emergency Braking. Punctajul de 94% în teste este cel mai bun conform celui mai recent protocol de testare Euro NCAP", menționează reprezentanții Euro NCAP.

De asemenea, Euro NCAP a scos în evidență și noul model Skoda Scala, care a obținut cel mai bun rezultat la protecția pentru pasagerul din dreapta șoferului.

"Skoda Scala depășește Model 3 în testele de siguranță, cu un procentaj de 97% pentru pasagerul adult din dreapta șoferului.

Acest rezultat pune Scala printre cele mai bune mașini de familie testate de Euro NCAP la acest capitol, alături de Mercedes-Benz Clasa A și Mazda 3", mai precizează oficialii Euro NCAP

Clasa B și GLE au consolidat reputația Mercede-Benz, care se află acum la o serie de 11 modele consecutive care au primit punctajul maxim, din 2014 și până în prezent.

Kia Ceed și DS 3 Crossback au obținut 4 stele, însă reprezentanții Euro NCAP spun că ambele modele au primit punctajul maxim în echiparea cu pachetul optional de siguranță.

Tesla Model 3

Skoda Scala

Mercedes-Benz Clasa B

Mercedes-Benz GLE

Kia Ceed

DS3 Crossback

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    TESLA ca este constructorul auto care a produs DOAR modele care au obtinut 5 stele la testele de siguranta...drept cele din SUA.....acum insa le va reconfirma si EURONCAP....
    Si, cum, .....Model 3 CHIAR, NU A LUAT FOC imediat dupa busitura ?!.....Ei, bine...se vede treaba ca, NU ....si asta nu e chiar pe placul TUTUROR.....chibitilor....
    By the way...reprezentanta TESLA cand se va deschide si in Romania - cine a mai aflat noutati ?!
    16 9
  • andrei
    din nefericire unele tesla au ars, dar nu la accidente....ci la incarcare din statie ultra-rapida. cam naspa sa o lasi la incarcat si sa o iei scrum. si ma indoiesc ca iti acopera casco asa ceva.
    insa nu la accident ard. cred ca pt astea electrice ar trebui niste teste suplimentare legate de incarcare.
    8 8
  • mircea badea
    volvo doarme?
    4 3
  • andrei.r
    La cat costa, ar fi fost chiar penibil sa nu obtina Model 3 5 stele. Dar in afara de Safety Assist, sta mai slab in comparatie cu Scala sau B-Klasse, Scala fiind o masina la juma' de pret.
    1 8
  • Andrei
    E incredibil cat de putin este indoit stalpul Teslei atunci cand loveste stalpul in lateral.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru