Petrecere în aer liber: Bentley aduce la Goodwood 30 de modele speciale cu ocazia aniversării centenarului mărcii

de Cornel Șocariciu
Joi, 27.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley va expune 30 de modele speciale în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care se desfășoară în intervalul 4 - 7 iulie. Pe lista britanicilor se află câteva exemplare care au făcut istorie în motorsport.

Anul acesta Bentley aniversează centenarul. Pentru a sărbători cum se cuvine frumoasa vârstă, oficialii companiei au pregătit câteva evenimente speciale dedicate clienților, dar și o serie de lansări.

Prezentarea produselor aniversare a început încă din 2018. La finalul anului trecut, Bentley a lansat o carte dedicată celor 100 de ani de existență Bentley. Cartea este disponibilă în trei versiuni, cea mai scumpă având un preț de 230.000 de euro. Tot cu ocazia centenarului, Bentley a pregătit un ceas special dezvoltat în colaborare cu Breitling, în timp ce divizia Bentley Home a lansat câteva piese de mobilier.

Acum, producătorul britanic a anunțat că va expune 30 de modele speciale în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care se desfășoară în intervalul 4 - 7 iulie. Pe listă, Bentley a inclus unul dintre cele mai scumpe modele existente: 4¼-litre 'Embiricos' Special. Alături de acesta, fanii vor putea admira un Gurney Nutting Speed Six, un Pininfarina Mark VI din 1948 și un Continental GT Zagato.

Tot pe lista specială, Bentley a inclus șase exemplare R-Type Continental, prototipul EXP2, dar și un Birkin Blower din 1929.

Acesta din urmă va fi pilotat de Katarina Kyvalova pe traseul de viteză în coastă de la Goodwood.

Fanii care vor ajunge pe domeniul Lordului March vor mai putea admira și mașina cu care britanicii au câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2003 (Bentley Speed 8 #7). Așa cum era de aștepta, producătorul britanic va expune la Goodwood atât noul Flying Spur, cât și versiunea Bentayga Speed.

Comentarii (1)

  • daca vine vreun pasionat in weekend la goodwood sa la se un semn poate ne vedem si dezbatem la fata locului despre masini
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru