Rețeaua europeană Ionity va fi extinsă: Volkswagen, BMW, Daimler și Ford vor să construiască peste 400 de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice

Publicat joi, 21.03.2019 13:41 de Paul Cosma

Proiectul Ionity, lansat în 2017 de Volkswagen, BMW, Daimler și Ford, va fi extins în curând. Rețeaua europeană de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice va depăși totalul de 400 de unități, țintă stabilită pentru sfârșitul lui 2020.

Ionity este o companie de tip joint-venture înființată în 2017 de BMW, Daimler, Volkswagen și Ford, prin care cei patru constructori au dorit să dezvolte infrastructura destinată automobilelor electrice.

Inițial, proiectul a presupus crearea la nivel european a circa 400 de stații de încărcare pentru mașinile 

electrice. Primele astfel de stații au apărut în țări precum Germania, Austria și Norvegia.

Până acum au fost instalate 63 de stații de încărcare rapidă, iar alte 52 sunt în construcție, potrivit datelor Reuters. Proiectul respectă graficul lucrărilor, iar inițiatorii sunt deja hotărâți să depășească numărul inițial de 400 de stații, care va fi atins la sfârșitul anului viitor.

Fiecare stație Ionity dispune de 6 locuri de încărcare pentru mașinile electrice, cele mai multe fiind amplasate pe autostrăzile și cele mai aglomerate drumuri din Europa.

“Activitatea este una intensă și pregătim deja planurile de expansiune,” a declarat Michael Hajesch, șeful Corporate Strategy de la BMW și directorul proiectului Ionity.

Potrivit informațiilor anterioare, producători precum Volvo, Tesla, Fiat-Chrysler, Peugeot-Citroen și Jaguar Land Rover poartă discuții pentru intrarea în proiectul Ionity.

Numărul mașinilor electrice la nivel global este estimat să ajungă la 125 de milioane de unități, până în 2030, de unde și nevoia de o puternică rețea internațională de stații de încărcare.

Via Reuters