Maserati Levante Trofeo ajunge și în Europa: italienii vor asambla 100 de unități Launch Edition echipate cu motorul V8 de 580 CP

de Cornel Șocariciu
Duminica, 03.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati anunță lansarea versiunii Levante Trofeo Launch Edition. Aceasta va fi disponibilă în 100 de unități și este echipată cu motorul V8 de 3.8 litri cu 580 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.1 secunde.

La începutul anului trecut, Maserati a prezentat ediția limitată Levante Trofeo. SUV-ul constructorului italian a fost expus în cadrul Salonului Auto de la New York și era destinat exclusiv piețelor din Canada și SUA.

Acum, Maserati a decis să lanseze ediția Levante Trofeo și în Europa. Pentru a marca momentul, constructorul italian a decis să introducă și o versiune specială botezată Launch Edition.

Producția lui Maserati Levante Trofeo Launch Edition va fi limitată la 100 de unități, iar clienții vor putea alege din trei nuanțe de caroserie: Blu Emozione, Giallo Modenese și Rosso Magma. Constructorul italian a pregătit jante de 22 de inch încălțate cu anvelope Continental SportContact 6, faruri full-LED cu tehnologie Matrix, accesorii de caroserie vopsite în negru și logo-ul Trofeo aplicat pe montantul C.

Sub capota lui Levante Trofeo se află motorul V8 pe benzină de 3.8 litri capabil să ofere 580 de cai putere și 730 Nm. Resursele unității sunt gestionate de o cutie automată cu opt trepte semnată de ZF și de sistemul de tracțiune integrală Q4 Intelligent All-Wheel Drive.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.1 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 300 km/h.

Maserati propune 5 moduri de rulare: Normal, I.C.E (Increased Control & Efficiency), Sport, Off-road și Corsa.

Acesta din urmă a fost gândit special pentru cei care vor să iasă pe circuit și vine la pachet cu un sistem Launch Control.

Interiorul este acoperit de piele neagră Pieno Fiore cu unele cusături în nuanța caroseriei și, bineînțeles, cu logo-ului Maserati Trofeo pe tetierele scaunelor. De asemenea, italienii propun un sistem audio cu 17 incinte semnat de Bowers & Wilkins. Maserati Levante Trofeo Launch Edition va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru