Volkswagen Multivan facelift: instrumentar digital de bord, numeroase sisteme de siguranță și versiune electrică dezvoltată cu ajutorul tunerului ABT

de Cornel Șocariciu
Vineri, 22.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini cu noul Multivan facelift. Modelul constructorului german a primit mici modificări la nivel estetic, un pachet consistent de sisteme de siguranță, dar și o versiune electrică dezvoltată în colaborare cu ABT. Aceasta din urmă oferă 112 CP și o autonomie de până la 400 de kilometri (ciclul NEDC).

Actuala generație Volkswagen Multivan a fost lansată în 2016, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe reprezentanții constructorului german să vină cu un update consistent.

Oficialii Volkswagen au publicat primele imagini și detalii referitoare la Multivan 6.1, model care va putea fi admirat în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile în 5 martie.

La nivel estetic, Volkswagen Multivan facelift primește prize de aer ceva mai generoase, mici modificări la nivelul grilei și faruri cu o semnătură luminoasă nouă. De asemenea, clienții vor avea la dispoziție o gamă nouă de culori pentru caroserie.

Cele mai importante modificări aduse de nemți au avut loc la interior. Volkswagen Multivan facelift va putea fi comandat cu instrumentarul digital de bord (Digital Cockpit) cu diagonala de 10.25 de inch, dar și împreună cu noul sistem de infotainment MIB3. Acesta din urmă poate fi echipat cu un ecran tactil cu o diagonală de până la 9.2 inch (6.5 inch standard).

În dreptul sistemelor de siguranță, nemții plusează cu următoarele: Cross Wind Assist (standard), Lane Assist System, Rear Traffic Alert, Park Assist, Trailer Assist și Auto Emergency Braking.

Tot standard, Volkswagen Multivan facelift va fi echipat cu sistemul eCall care apelează în mod automat serviciul de urgență în cazul în care vehiculul a fost implicat într-un accident. De asemenea, modelul constructorului german va fi conectat permanent la internet prin technologia eSIM, clienții urmând să acceseze o serie de aplicații și servicii prin interfața Volkswagen We.

Volkswagen Multivan facelift va putea fi echipat cu motorul diesel de 2.0 litri. Acesta poate fi comandat în versiuni de 90 CP (+6 CP comparativ cu varianta precedentă), 110 CP (+8 CP) și 150 CP. Vârful de gamă este un motor diesel de 2.0 litri biturbo capabil să ofere 199 CP. Varianta de 150 CP poate fi echipată și cu o cutie automată cu dublu ambreiaj, dar și cu sistemul de tracțiune integrală 4Motion. Vârful de gamă de 199 CP este disponibil exclusiv cu transmisia automată, sistemul 4Motion fiind disponibil opțional.

În plus, Volkswagen împreună cu ABT au pregătit și un Multivan facelift electric.

Modelul este echipat cu un motor electric de 112 CP, iar pachetul de baterii este disponibil în două versiuni: 38.8 kWh și 77.6 kWh. Vârful de gamă promite o autonomie în ciclul NEDC de până la 400 de kilometri. Pentru moment, acestea sunt sigurele detalii oferite de nemți pentru versiunea electrică.

Volkswagen Multivan facelift va fi disponibil pe piață începând cu toamna acestui an.

Comentarii (4)

  • Modelul actual costa in versiunea cea mai scumpa cat un apartament cu trei camere intr-o zona ok a Bucurestiului, nici nu ma astept ca preturile noului model de duba sa fie mai mici. .
    11 1
  • andrei
    deci inseamna ca sunt preturile mici la apartamente in bucuresti. bucura-te!! :) sa vezi cand ajung ca afara, dar cu conditii net inferioare.
    4 3
  • @Le-am vazut si p'alea de afara,am ramas uimit de cat de mari sunt. Noroc ca la noi nu e cererea chiar atat de mare pe cum pare si asta cred ca e cauza preturilor ceva mai "normale" Cred ca e din faptul ca romanii sunt 90% proprietari pe ce detin fata de cei din V care sunt cam 30% si le e ceva mai greu bancilor sa.i speculeze si sa.i inhame pe toti la credite pe zeci de ani.
    5 1
  • hazard
    am configurat si eu de curiozitate, de banii aia iti iei un touareg si un golf.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru