Amazon confirmă interesul pentru Rivian: investiție de 700 milioane dolari în compania americană care vrea să concureze cu Tesla

Publicat sâmbătă, 16.02.2019 11:41 de Paul Cosma

Gigantul Amazon a anunțat o investiție de 700 de milioane de dolari la Rivian Automotive, start-up-ul american ce vrea să producă mașini electrice, confirmând informațiile apărute în această săptămână.

În urmă cu câteva zile, au apărut informații cu privire la interesul celor de la Amazon și General Motors pentru Rivian, americanii care au lansat un pick-up electric.

Este vorba despre Rivian R1T, programat să intre pe linia de asamblare în 2020, și așteptat în Europa din 2021. Pick-up-ul promite peste 750 

CP, iar autonomia maximă este estimată de constructor la peste 640 de kilometri.

Amazon a confirmat interesul pentru Rivian și a anunțat o investiție de 700 de milioane de dolari în dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale companiei.

Potrivit Reuters, aceasta este cea mai mare investiție făcută vreodată de Amazon în afara domeniului său de activitate. Nu este exclus nici ca GM să investească la Rivian, discuțiile fiind în desfășurare.

Rivian speră să devină un competitor serios pentru Tesla și să câștige cât mai mulți clienți în anii următori. Dacă planurile sale vor fi duse la capăt, Rivian va deveni prima companie care va produce un pick-up electric în serie.

Via Reuters

  • Edikkk, sâmbătă, 16.02.2019 14:02

    Dacă Amazon, cea mai mare companie din lume, nu a investit niciodată în nimic decat acum în maşini electrice este clar că maşinile electrice sunt viitorul

  • nume, sâmbătă, 16.02.2019 19:59

    ^Amazon nu a investit niciodata in nimic? Buna gluma.

  • @Edikkk, sâmbătă, 16.02.2019 21:25

    Eu cred ca tu si masinile electrice aveti nevoie de o camera in care sa fiti singuri