Succesorul lui Lamborghini Aventador debutează în 2020: sistem de propulsie plug-in hybrid pentru supercarul italian

de Cornel Șocariciu
Marti, 25.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înlocuitorul actualului Lamborghini Aventador va fi prezentat în 2020. Noul supercar va fi echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid format dintr-un motor aspirat V12 și un motor electric. Italienii încă nu au luat o decizie cu privire la capacitatea bateriei pe care o vor oferi.

La sfârșitul lunii august, Lamborghini a prezentat ediția specială Aventador SVJ (foto). Supercarul producătorului italian va fi asamblat în doar 963 de unități și este echipat cu un motor V12 de 770 de cai putere.

În paralel, Lamborghini a început dezvoltarea unui succesor pentru Aventador. Conform unor voci apropiate companiei, viitorul supercar pregătit de italieni va fi prezentat în 2020.

Aceleași surse spun că sub capotă vom găsi un motor aspirat V12 asistat de un motor electric amplasat pe puntea față. Sistemul plug-in hybrid pregătit de Lamborghini va fi capabil să ofere peste 800 CP, iar valoarea autonomiei în modul electric încă nu a fost stabilită de oficialii italienilor.

"Există persoane care cer 20 de kilometri, în timp ce altele sugerează 30 de kilometri. În același timp, piața din China își dorește o autonomie în modul electric de 50 de kilometri", a declarat Maurizio Reggiani, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare din cadrul Lamborghini.

Principala problemă identificată de italieni o reprezintă masa totală a viitorului supercar.

Oficialii Lamborghini spun că succesorul lui Aventador va fi cu circa 150 de kilograme mai greu comparativ cu actualul vârf de gamă, iar o baterie capabilă să ofere o autonomie de 50 de kilometri ar însemna și mai multe kilograme în plus.

"Am spus întotdeauna că prefer 10 kilograme în minus decât un cal putere în plus, chiar și atunci când raportul masă/putere rămâne la același nivel", a completat oficialul Lamborghini.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru